Cas Koldo
Política 29/02/2024

Cas Koldo: Ábalos considera que hi va haver estafa en el contracte de mascaretes de les Balears

L'exministre defensa que amb els seus contractes el Tribunal de Comptes no veu menyscabament per a les arques públiques

ARA Balears
1 min
Ábalos i Armengol en l'acte de presentació de candidatures al Congrés i al Senat dels Socialistes de les Balears l'any 2019.

PalmaL'exministre de Transports José Luis Ábalos ha manifestat aquest dijous que veu diferències entre els contractes de mascaretes signats des del seu departament i els del govern autonòmic de les Balears durant l'etapa de la socialista Francina Armengol. Segons ha dit, el que va passar a les Illes va ser una "estafa" per part de l'empresa que va suposar una pèrdua per a les arques públiques.

Mentre Armengol, actual presidenta del Congrés dels Diputats, era presidenta autonòmica, el seu Govern va contractar amb l'empresa investigada al cas Koldo prop de 4 milions d'euros en material sanitari. 

Ábalos defensa que amb els seus contractes el Tribunal de Comptes no veu menyscabament per a les arques públiques, perquè "si hi ha un suposat enriquiment", ha estat a costa de les comissions i no dels fons públics. En ser qüestionat pel cas de les Balears, en què l'administració va comprar un milió i mig de mascaretes FFP2 i n'hi van lliurar unes de categoria inferior, ha assenyalat: "Això és estafa", alhora que ha dit que al seu Ministeri "no va passar això".

stats