Política 04/07/2018

La ministra Magdalena Valerio coneix de primera mà la problemàtica de les Kelly

La màxima responsable de Treball s'ha reunit a l'Arenal amb representants sindicals d'hoteleria de CCOO i UGT

Carles Tudurí
2 min
La ministra a l'arribada al club nàutic de s'Arenal.

PALMALa ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha aprofitat la primera visita oficial a una comunitat autònoma per conèixer de primera mà la problemàtica de les cambreres de pis, més conegudes com les Kellys, ja que algunes de les seves representants han estat presents a la reunió que han mantingut aquest dimecres amb representants sindicals.

Valerio, acompanyada de la presidenta Armengol, el conseller de Treball, Iago Negueruela, i la delegada del govern, Rosario Sánchez, ha participat en una reunió amb sindicalistes de CCOO i UGT que ha tingut lloc al Club Nàutic de l'Arenal.

La ministra, en arribar a Palma, s'havia mostrat molt interessada pel conveni firmat pel sector de l'hostaleria de les Illes Balears i ha destacat que ben aviat convocarà la mesa sectorial per la qualitat de l'ocupació a l'hostaleria.

Al matí, Valeri havia presentat el pla de lluita contra la precarietat laboral en el treball impulsat pel Govern, que suposarà un reforç extraordinari de 32 inspectors i subinspectors d'altres comunitats, que tenen previst realitzar 1.300 actuacions programades durant els mesos de juliol i agost. Sumades a les 2.327 inspeccions que realitzarà la plantilla ordinària de la Conselleria, suposaran un total de 3.627 actuacions dirigides a detectar contractes fraudulents, principalment els que són de dedicació parcial, però que realment cobreixen un treballador a jornada completa.

El pla és fruit d'un conveni de col·laboració que aquest dimecres han signat a Palma la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la ministra de Treball per combatre aquests tipus de pràctiques.

Valerio, acompanyada de Negueruela, Armengol i Sánchez.

Dels nous inspectors, 16 estaran a Mallorca, 6 a Menorca, 8 a Eivissa i 2 a Formentera. Es faran 650 actuacions a Mallorca, 240 a Menorca, 320 a Eivissa i 80 a Formentera.

La ministra ha dit que es calcula que cada setmana a l'Estat es fan nou milions d'hores setmanals sense cotitzar a la Seguretat Social, cosa que suposa prop de 2.000 milions d'euros d'ingressos anuals per a aquesta entitat. Valerio ha explicat que a banda de combatre el frau de les contractacions a temps parcial també s'inspeccionaran casos d'autònoms que realment són treballadors per compte aliè.

Impost per garantir les pensions

Durant la seva visita oficial a Palma, la primera que fa a una comunitat autònoma com a ministra, Valerio ha parlat sobre la necessitat de posar en marxa nous impostos destinats a garantir el pagament de les pensions

Durant la visita, la ministra ha anat a veure el Consolat de Mar, al qual han acudit, a més de la presidenta, el conseller de Treball, Iago Negueruela; la delegada del Govern, Rosario Sánchez, i representants de sindicats i patronals. També ha fet una visita a la UIB i una reunió amb representants sindicals d'hostaleria a l'Arenal.

La ministra ha assegurat que comptarà amb l'experiència del Govern balear a l'hora de posar en marxa el pla contra l'explotació laboral que va anunciar el president Pedro Sánchez.

stats