Política 14/05/2019

Susana Mora garanteix la construcció de 200 habitatges públics si revalida el Consell

Impulsar la llei de la Reserva de la Biosfera i el pla de descarbonització 2030 són altres propostes del PSOE

Iván Martín
2 min
Els membres de la llista socialista al Consell han detallat els principals eixos d'actuació política pel pròxim mandat.

MaóLa candidata del PSOE al Consell de Menorca, Susana Mora, ha presentat les “més de 300 propostes realitzables i que responen a les necessitats de les persones”. Es tracta dels principals trets del programa electoral amb què afronta el 26-M. En primer lloc, la també secretària general dels socialistes menorquins ha recordat que la recopilació de propostes “neix dels suggeriments i idees de la participació de la ciutadania”. El programa està dividit en cinc eixos: una illa sostenible i de futur, per viure, per prosperar, de drets i llibertats i amb una mirada jove.

Entre els compromisos exposats pel PSOE destaca l’aposta per la llei de la Reserva de la Biosfera, la primera en els més de 25 anys d’ençà de la Declaració per la UNESCO, que té com a repte “desenvolupar-se des de Menorca”, afirma Mora. En política ambiental, també cal destacar el pla de descarbonització 2030, segons la candidata del PSOE “molt important perquè ens hi jugam la salut i tenim una economia local que també està en joc”. D’altra banda, Susana Mora ha explicat la idea d’aconseguir una societat cohesionada i inclusiva. En aquest sentit, diu la socialista que “des del Consell crearem el servei d’atenció a la diversitat LGTBI amb serveis assistencials i de suport dirigits a aquest col·lectiu”.

En matèria d’habitatge, Mora ha garantit la construcció de 200 habitatges de protecció oficial, a més de “posar a disposició un centenar de pisos que hi ha tancats a mans de grans tenidors per a joves, i concedir-los ajudes per a l’emancipació”. Pel que fa al capítol de Benestar Social, el PSOE considera que és un eix transversal i ampliarà les places residencials i impulsarà l’atenció individualitzada a l’habitatge. Finalment, Susana Mora ha reconegut la necessitat del nou centre de salut a Alaior, així com “les ampliacions del de Ferreries i la reconversió del de Dalt Sant Joan de Maó”.

stats