Política 22/05/2017

Rajoy, davant la victòria de Sánchez: "No hi haurà avançament electoral"

"Tot segueix igual", diu el president espanyol, que descarta dissoldre les Corts

Dani Sánchez Ugart
1 min
Mariano Rajoy ha presidit l'executiva del PP / EFE

MadridEl president espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dilluns que "no hi haurà avançament electoral", tot i la victòria de Pedro Sánchez en les primàries del PSOE, que posa en dubte l'estabilitat. Rajoy, que encara no ha trucat a Sánchez per felicitar-lo, "per no molestar-lo", però que ho farà, no mantenia una bona relació amb el secretari general socialista electe, amb qui no es va entendre per a cap pacte.

Durant la reunió de l'executiva popular, Rajoy ha fet una crida als seus a mantenir-se al marge del procés intern socialista i ha dit que "tot segueix igual", segons fonts del partit. A més, ha asseverat que "parlarem amb el PSOE si vol i ens entendrem si vol".

"No dissoldré la cambra", ha reiterat el president espanyol en la roda de premsa posterior a aquesta reunió, que ha fet ell en lloc del portaveu del partit, Pablo Casado, per respondre a la publicació de la llei de transitorietat catalana.

El president espanyol ha tornat a apel·lar a la "sensatesa i al sentit comú", per intentar mantenir la legislatura i ha tret pit de les dades econòmiques per justificar la necessitat d'estabilitat.

Cs preveu que Sánchez "podemitzi" el PSOE

La portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, s'ha qüestionat si "podemitzar" el PSOE acabarà promovent un acostament a les forces independentistes i un allunyament de les formacions constitucionalistes com el PP i Cs. Arrimadas ha assegurat que el seu partit sempre ha tingut "relacions cordials" i una actitud "dialogant" amb altres formacions i espera també tenir-les amb la nova direcció socialista. "No serem nosaltres els que posarem problemes", ha afirmat.

stats