Política 10/01/2019

Prohens, "molt satisfeta" pel pacte del PP amb Vox a Andalusia

La diputada balear i secretària de Comunicació Interna del PP estatal ha evitat definir el partit de Santiago Abascal com a extrema dreta

Maria Llull
2 min
Juanma Moreno i Francisco Serrano es donen la mà en presència de Teodoro García Egea i Francisco Javier Ortega.

PalmaMarga Prohens ha mostrat aquest dijous la seva satisfacció pel pacte del PP amb Vox a Andalusia. L'acord amb la formació d'ultradreta farà president el popular Juan Manuel Moreno Bonilla i inclou mesures com donar suport per llei a la tauromàquia, la substitució de la Llei de memòria històrica per una llei de concòrdia, reconeixement legal per a la caça o la creació d'una conselleria de família.

"Estic molt satisfeta perquè després de 40 anys de govern socialista obrirem la finestra a Andalusia, on es produirà el canvi que els ciutadans varen votar", ha dit Prohens en la seva compareixença després de la junta de portaveus del Parlament. La també secretària de Comunicació Interna del PP estatal considera que el pacte assolit "no té res a veure "amb el document que va presentar Vox inicialment. A més, Prohens considera que Andalusia és l'inici "d'un canvi de tendència" que també "arribarà a les Balears".

A la pregunta de si considera Vox una formació d'extrema dreta, la portaveu popular ha evitat pronunciar aquesta paraula. "Jo només puc definir el PP", ha sentenciat.

Pacte indigne i vergonyós

Per la seva banda, el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha qualificat de "vergonyós" el pacte de PP, Ciutadans i Vox a Andalusia, encara que també el considera "natural" perquè "són tres partits agermanats". "Vox és l'extrema dreta del PP i Pablo Casado pretén normalitzar les seves propostes", ha assenyalat Jarabo.

El diputat de MÉS, Toni Reus, ha qualificat l'acord andalús com a "pacte de la vergonya". "Ciutadans també ha pactat i ara no vol sortir a la foto", ha afegit.

D'altra banda, la diputada del PSIB, Maria José Camps, ha qualificat el pacte entre Vox, Ciutadans i PP de "pacte de la indignitat". "Les mesures de Vox atenten contra el dret a la igualtat i també volen recentralitzar les competències de les comunitats autònomes", ha dit. Camps ha criticat que "Juanma Moreno hagi deixat que els altres negociïn".

"No m'he de preocupar per Andalusia, perquè hem de lluitar per les Balears", ha manifestat el portaveu d'El Pi, Jaume Font, qui també considera que aquest pacte mostra "manca de serietat".

stats