Política 19/11/2018

Podem comença a votar en unes primàries descafeïnades

Els oficialistes fan una crida a la participació per "legitimar" el procés i donar embranzida al partit

Jaume Ribas
1 min
Els candidats d'Amb Totes Podem a un acte per animar a la participació a la plaça de Cort de Palma.

PalmaAquest dimarts comença el període de votacions a les primàries de Podem, que acabarà el proper dijous dia 25 tot i que no se'n donaran a conèixer els resultats fins dia 27. Als diferents consells insulars i a l'Ajuntament de Palma només ha conformat llista la candidatura oficialista, Amb Totes Podem, que no competirà amb ningú.

Al Parlament, en canvi, la candidatura d'Amb Totes Podem competirà amb Sumant Equips Podem, una candidatura alternativa impulsada per Aina Díaz per fer la llista "més plural". Tot i això, els de Díaz no han presentat candidat al lloc número de la llista 1 i només intenten ficar algun dels seus a la part alta de la papereta a fi que pugui sortir diputat, sense plantejar un duel amb el candidat a la presidència del Govern, Juan Pedro Yllanes.

Amb aquest panorama, el partit morat afronta unes primàries descafeïnades i poc competitives. Preveient-ho, Amb Totes Podem s'ha afanyat a emetre aquest dilluns un comunicat per tal d'incentivar el vots dels inscrits. La candidatura oficialista afirma que Podem necessita "una alta participació" que "legitimi" els candidats i doni embranzida al partit per "continuar amb el full de ruta progressista" al Govern de les Illes Balears.

stats