Política 14/06/2019

Les bases de Podem han votat sí a entrar al govern de l'Ajuntament de Palma

Un 87% dels vots de la consulta popular podemita s'han posicionat a favor d'assumir àrees de gestió

Maria Fuster
1 min
Imatge de la presentació de la candidatura de Podem per a Palma

PalmaLes bases de Podem, mitjançant una consulta popular, han decidit que la formació ha d'assumir àrees de gestió a Cort. De les prop de 300 persones que han participat en la consulta, un 87,63% han votat que sí a formar part de l'equip de govern del batle socialista José Hila. I només un 12,37% creuen que la millor opció és no entrar-hi i donar-hi suport extern.

El resultat que ha sortit de les votacions era l'opció desitjada pel cap de llista de Podem a les passades eleccions municipals, Alberto Jarabo, i la número 2, Sonia Vivas, que aquest dijous varen fer una crida a les bases del partit morat per triar l'opció d'entrar al govern a l'Ajuntament de Palma. Els militants han pogut manifestar el seu parer des del dimecres fins el matí d'aquest mateix divendres.

"Els resultats que hem tret a Palma són un mandat clar que ens obliga a fer esforços per governar, perquè la nostra presència hi és imprescindible", varen assenyalar Jarabo i Vivas.

Fonts de la formació morada que participen en la negociació han assegurat que es reprendran els contactes i el diàleg amb els socialistes. El PSOE i MÉS per Palma han deixat clar que volen que Podem formi part del nou govern municipal, per reeditar el pacte de les tres forces d'esquerres durant dues legislatures seguides i continuar les polítiques progressistes.

stats