Política 17/05/2018

La plataforma El Transport Aeri Ofega Menorca diu que el descompte del 75% neix per fracassar

Joan Enric Vilardella creu que les companyies aèries apujaran els preus dels bitllets i que la solució implica declarar l'OSP amb Barcelona

Iván Martín
2 min
Joan Enric Vilardell no és optimista com la resta de representants de partits polítics.

MaóLa plataforma El Transport Aeri Ofega Menorca és pessimista davant l'anunci de l'augment del 75% del descompte de resident per a vols amb la Península. El portaveu de l'entitat, Joan Enric Vilardell, assegura que "continuem pensant que el sistema del descompte de resident no és l'adequat, ja que evita en alguns casos, sobretot en les connexions amb la Península, la concreció d'una tarifa màxima". Per a Vilardell, l'increment al 75% té un "efecte pervers" i reivindica la necessitat d'instaurar una OSP, "sense un control de la tarifa suposarà l'augment de les tarifes de les companyies aèries", apunta el portaveu de la plataforma.

En referència a la reunió que mantindran representants del Govern balear amb les companyies aèries, Joan Enric Vilardell considera que "no hi ha cap possibilitat d'acord amb les companyies, ja que treballen en un règim de lliure mercat i no tenen cap obligació de controlar els preus". En aquest sentit, Vilardell recorda que tot i que presenten un servei a la societat, també "han de presentar xifres positives econòmiques als seus accionistes. L'augment al 75% neix per fracassar". A més, el responsable de la plataforma El Transport Aeri Ofega Menorca adverteix les conseqüències que podrien afectar els no residents, perquè "si les companyies apugen les seves tarifes, els principals perjudicats seran aquells que no tenen bonificació i això representarà per a l'economia de Menorca una important passa enrere".

Per tot plegat, la plataforma assegura que "la solució és el que es fa a Europa, on hi ha més de 250 rutes protegides, és a dir, necessitem una OSP amb la Península, però especialment amb Barcelona, que és el principal aeroport de comunicació per als menorquins. Més de la meitat dels vols domèstics que tenen origen i destinació a Menorca estan vinculats amb la capital catalana", afirma Joan Enric Vilardell.

stats