Política 19/02/2019

El PP queda tot sol en la votació de Toni Fuster com a nou senador autonòmic

La Parlament ha designat el candidat del Partit Popular per ocupar l'escó que va deixar vacant José Ramón Bauzá

Kike Oñate
2 min
El Parlament aprova que Toni Fuster substitueixi Bauzá al Senat

PalmaEl Partit Popular ha quedat tot sol en la votació que ha designat el secretari general del PP balear, Toni Fuster, com a nou senador autonòmic en substitució de José Ramón Bauzá. L'expresident abandonà el partit i entregà la seva acta de senador per discrepàncies ideològiques.

El PSIB ha optat al final per l'abstenció, encara que la decisió dels socialistes no s'ha conegut fins al darrer moment.

El nou senador, triat dues setmanes abans de la dissolució del Senat per la convocatòria d'eleccions generals el 28 d'abril, ha obtingut 19 vots favorables, mentre que 34 diputats han emès vots en blanc (27) i nuls (7).

El reglament del Parlament estableix que correspon al PP proposar el nou senador si és necessari substituir el que va designar per la seva condició de grup amb major nombre de diputats i el sistema d'elecció és nominal, de manera que no es poden votar candidats alternatius a la proposta.

Fuster ha agraït la confiança dipositada en ell pel seu partit, ha assegurat que es posarà a treballar ja en la seva nova funció en benefici dels ciutadans de les Illes Balears i ha confiat tenir temps per intervenir en els plens de la Cambra Alta.

Sobre si continuarà com a senador autonòmic la pròxima legislatura, Fuster ha respost que el primer és que el PP aconsegueixi els millors resultats en les eleccions generals i autonòmiques.

Company critica la "deriva radical" d'Armengol

El president del PP, Biel Company, ha criticat aquest dimarts la "deriva radical" de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el grup del PSIB per no votar a favor de la designació de Toni Fuster com a senador autonòmic.

Company ha recordat que "per primera vegada en la història del Parlament balear" s'ha romput la regla no escrita que el candidat proposat per populars o socialistes tenia el suport favorable d'ambdós partits.

El president del PP ha dit als passadissos del Parlament que no esperava aquesta actitud d'Armengol i els seus companys de partit, i ha lamentat que hagin seguit els "postulats extremistes" de partits com MÉS o Podem.

stats