Política 13/05/2019

El PSOE vol que el Consell de Menorca lideri i decideixi sobre la llei de la Reserva de la Biosfera

Marc Pons assegura que aquesta arribarà acompanyada d'"un mínim de cinc milions d'euros"

Iván Martín
2 min
Susana Mora i Marc Pons s'han mostrat confiats de cara la tramitació de la primera Llei Reserva de la Biosfera de la història.

MaóEl PSOE Menorca ha reivindicat el paper d’elaborar, des de l’illa i a través del Consell Insular, la llei de la Reserva de la Biosfera, una eina que servirà per diversificar i enriquir l’economia menorquina. Aquesta seria la primera llei que s’aprova a les Balears en els més de 25 anys de la declaració de Reserva per part de la UNESCO. La candidata a la màxima institució insular, Susana Mora, ha apuntat que “és l’assignatura pendent. Redactarem una proposició de llei per garantir el desenvolupament dels principis de la declaració, fent compatible la preservació del medi ambient, el territori i el paisatge amb una economia més diversificada, equilibrada i sostenible”.

Entre els aspectes que marcaran la llei destaquen la consolidació de la capacitat de planificació territorial per part del Consell a través del Pla territorial insular, la preservació de les competències en ordenació territorial i l’articulació de processos administratius que afavoreixin l’agilització d’aquelles iniciatives coherents amb els principis i objectius de la declaració, així com la garantia de finançament suficient, independentment del que preveu la llei de finançament, per desenvolupar polítiques. En aquest sentit, el candidat del PSOE al Parlament, Marc Pons, ha assegurat que la llei arribarà acompanyada d'“un mínim de cinc milions d’euros”.

Susana Mora ha deixat clar que “aquest finançament no pot servir per substituir altres vies d’ajuda, ja que ha de ser un finançament finalista, i cal que se sumi a allò que ja rep Menorca”. La dotació econòmica que acompanyi la llei de la Reserva de la Biosfera haurà de fer front a l'impuls de l’atracció del talent internacional perquè Menorca esdevingui un territori capdavanter en la investigació científica, tècnica i social. També es pretén potenciar les mesures que incrementin la capacitat de connectivitat aèria i la comunicació digital de Menorca. D’altra banda, la Llei ha de servir per impulsar la formació professional, iniciatives educatives en els principals idiomes i aquelles polítiques no previstes en el finançament ordinari del Consell i altres administracions.

stats