Política 01/04/2019

El PSIB aposta per donar continuïtat a les polítiques educatives

Armengol ha fet una defensa de l’educació com a “peça fonamental del present i del futur que volem per a les Balears”

Ara Balears
2 min
Imatge de l'acte

PalmaEl PSIB-PSOE ha fet aquest dilluns un acte amb entitats de l’àmbit educatiu per escoltar les seves propostes i enriquir el document d’Educació, Formació Professional i Esports de la Conferència Política, que tindrà lloc aquest cap de setmana a Palma.

La candidata al Govern de les Illes Balears Francina Armengol ha defensat l’educació com a “peça fonamental del present i, sobretot, del futur que volem per a les nostres illes”, després d’una legislatura “que ha estat un abans i un després”. En aquest sentit, Armengol ha remarcat que “no hem oblidat mai les 100.000 persones que sortiren al carrer i digueren prou a la imposició, a la supèrbia, a intentar influir en l’educació a base de dèries ideològiques i al fet de pensar poc en el que necessiten els nostres infants i joves”.

La diferència, segons la candidata socialista, és que ara l’educació ha passat a ser una prioritat per a l’actual Govern, “que opta per posar pau a les escoles, incrementar el pressupost, millorar les infraestructures, parlar d’innovació i apostar per la Formació Professional, l’educació universitària i la de 0-3 anys”.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el conseller d’Educació i número quatre de la candidatura socialista al Parlament, Martí March, qui ha defensat la necessitat de donar continuïtat a les polítiques educatives després d’un procés de “donar tranquil·litat a les escoles amb més professors, amb una millor FP, impulsant l’educació 0-3 i donant més estabilitat als professionals”. Tot plegat, per March, implica que “hem posat les bases perquè l’educació a les Balears tingui normalitat i una millora real”.

De fet, com ha recordat el candidat socialista, “tots els indicadors demostren que anam per un camí correcte, i ara fa falta créixer en quantitat, qualitat i equitat amb més recursos, apostant per l’atenció a la diversitat i amb l’autonomia de centres com a eix fonamental”.

Finalment, el coordinador del bloc d’Educació de la Conferència Política, Toni Baos, ha avançat l’aposta que farà el PSIB-PSOE per l’educació 0-3 i per la Formació Professional “pel seu valor contra el fracàs escolar i contra l’abandonament”.

stats