Política 04/07/2018

El PP "no descarta" querellar-se contra MÉS pel cas Contractes

El jutge que investiga el cas ha rebutjat acceptar els conservadors com a acusació particular a la causa

Jaume Ribas
1 min
Marga Prohens, a la Junta de Portaveus d’ahir.

PalmaEl Partit Popular ha anunciat que recorrerà la decisió del jutge de desestimar la seva petició de personar-se com a acusació particular en l'anomenat cas Contractes, que investiga presumptes irregularitats a conselleries gestionades per MÉS per Mallorca. La portaveu parlamentària dels conservadors, Marga Prohens, ha assegurat aquest dimecres que el partit "no descarta" querellar-se contra MÉS per poder influir en la causa i assegurar que "s'investigui tot el que no s'està investigant".

El jutge responsable de la investigació del cas que revisa els contractes atorgats al cap de campanya dels ecosobiranistes, Jaume Garau, ha desestimat la personació del PP a la causa. Així i tot, el PP creu que "hi ha hagut casos idèntics en què sí que s'han acceptat personacions", com va passar amb la que va fer MÉS en el cas Son Espases i el pseudosindicat Manos Limpias en el cas Nóos.

Prohens ha apuntat que vol que els tribunals revisin el contracte sobre l'estudi de l'Orquestra Simfònica i les adjudicacions de l'Ajuntament de Palma i el Consell de Formentera a les empreses de Jaume Garau, que finalment han quedat fora de la causa del cas Contractes.

El portaveu parlamentari de MÉS, Josep Ferrà, ha dit, en canvi, que el PP pretén influir i pressionar en una causa que "és a punt de tancar-se" i en la qual "no està implicat MÉS per Mallorca" com a partit.

stats