Política 16/08/2019

El PP prepara un pla per "premiar i incentivar" les persones unionistes a Catalunya

Álvarez de Toledo no concreta les mesures però assegura que el projecte "va més enllà del 155"

Europa Press
3 min
Álvarez de Toledo, en l'acte d'arrencada de campanya

MadridLa portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha explicat que el seu partit està preparant un "llibre blanc per a la llibertat a Catalunya" que presentarà a principis de setembre i que té com a objectiu revertir "l'expulsió de l'Estat" a Catalunya i enfortir els constitucionalistes. Per aconseguir-ho proposa, entre altres mesures, augmentar la presència de l'Estat, "incentius" socials i econòmics per als constitucionalistes i protegir la "llengua comuna". Es tracta, segons ha exposat en una entrevista a Europa Press, d'un pla "profund i ambiciós, a llarg termini" i que "va més enllà del 155". És una aposta estratègica que requereix d'una "convergència" molt gran no només dels partits polítics, sinó també de la societat civil, de sectors com les lletres, l'economia, la cultura i la judicatura, entre d'altres.

La dirigent popular ha recordat que Jordi Pujol tenia un pla per a Catalunya amb el qual va organitzar els "objectius de construcció nacional i l'expulsió de l'Estat i fins i tot dels valors democràtics de Catalunya" i que va ser aplicat "en mitjans, en aules, en espais públics, "fins al punt, afirma, que ara Catalunya és "un dels llocs on la democràcia és més fràgil". Ara, afirma, Catalunya és una comunitat "presa" que cal recuperar, ja que el "pla independentista" ha propiciat, segons assenyala Álvarez de Toledo, que ser nacionalista sigui "una ganga" perquè està ple d'incentius per "prosperar en la vida". En canvi, ser constitucionalista a Catalunya "ha sigut una ruïna" i ha qualificat d'"herois" els que es declaren com a tals.

"Desmantellar estructures paraestatals"

"Això no pot ser, aquest procés cal revertir-lo", ha exclamat la portaveu parlamentària del PP. Aquest és l'objectiu del llibre blanc que prepara el seu partit i que conté un "pla d'actuació intensiu" a Catalunya, que espera que es pugui aplicar "tan aviat com sigui possible" des de les institucions espanyoles. Álvarez de Toledo no ha volgut revelar les mesures concretes que presentaran al setembre, però proposa que es "desmantellin" cadascuna de les "estructures paraestatals" que s'han anat creant aquests anys a Catalunya; que es reforci, incentivi i premiï els funcionaris de l'Estat a Catalunya, i que es protegeixi la "llengua comuna" i les persones que volen estudiar en espanyol, que "el parlen 500 milions de persones".

També ha apuntat la necessitat que RTVE reflecteixi els valors de l'Estat i el pluralisme en la seva emissió a Catalunya, alhora que ha criticat la televisió pública catalana. "TV3 és de tots o no és de ningú", ha exclamat abans d'afirmar que "no és raonable" que el director d'aquesta cadena pública estigui imputat i segueixi al seu lloc com si no passés res.

"S'assumeixen com a normals coses que no ho són"

En la seva opinió, "l'absència de reacció social i política fa que aquestes coses puguin ocórrer", en referència també a la vintena de càrrecs de la Generalitat que estan processats pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona per la seva implicació en l'1-O i segueixen als seus llocs. "Hem anat acceptant o assumint com a normals coses que no ho són. Hem de tornar a cada fet el seu significat i la seva gravetat", ha explicat, i ha posat l'èmfasi en la necessitat de "mobilitzar el constitucionalisme" i els "demòcrates" perquè "aquestes coses no passin i hi hagi un profund càstig social".

En aquest sentit, Cayetana Álvarez de Toledo ha afirmat que amb la "ruptura" va aflorar la meitat constitucionalista de Catalunya que estava "silenciada, completament aixafada, però que existia". Un fet que li dona motius per ser "optimista", ja que demostra que hi ha una societat "tolerant, cosmopolita, oberta, demòcrata" i que accepta el "pluralisme" i valora la "llibertat individual".

stats