Política 04/12/2018

El PP acusa una altra vegada el govern de Sánchez de "desenterrar la història i indultar delinqüents"

La portaveu de Justícia dels populars al Senat, Esther Muñoz, imparteix una conferència a Palma

Maria Llull
2 min
Biel Company i la portaveu de Justícia del PP al Senat, Esther Muñoz.

Palma'El PP i els reptes de la justícia' és el títol de la conferència que ha impartit aquest dimarts a Palma Esther Muñoz, portaveu de Justícia dels populars al Senat. La seu de Palma, lloc triat per a l'acte, s'ha omplert d'il·lustres militants. Ningú no es volia perdre el parlament de Muñoz sobre els problemes de la justícia sota el govern de Pedro Sánchez, i no sobre els problemes amb la justícia del mateix PP. "Es dediquen a desenterrar la història i a indultar delinqüents", ha dit Muñoz tot just ha començat a parlar amb els mitjans de comunicació.

La història a la qual s'ha referit la senadora té una traducció concreta: l'exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos. "Si el govern no desenterra Franco d'acord amb la llei i finalment acaba al centre de Madrid, serà pitjor el remei que la malaltia", ha comentat la senadora, qui ha aprofitat els instants previs a la conferència per demanar reiteradament la dimissió de la ministra de Justícia, Dolores Delgado.

"Hauria d'haver dimitit fa temps", ha assenyalat la popular, qui, passant per damunt del cas de María Dolores de Cospedal, també ha fet referència a les "converses" i "l'amistat" de la ministra amb Villarejo. De les dimissions, Muñoz ha passat a la retribució de "jutges, fiscals i advocats d'ofici", i després ha acusat Delgado de "no defensar la feina de jutges i fiscals a Catalunya".

Quan li han demanat per la trama Gürtel, Muñoz ha considerat que "no hi ha hagut finançament irregular del Partit Popular", sinó el cas de "dos ajuntaments que s'han lucrat". "No com ha passat amb el PSOE d'Andalusia, que ja ha rebut la resposta de la ciutadania", ha afegit.

Quant a l'entrada de Vox al Senat gràcies als 12 escons aconseguits per la formació d'ultradreta a les eleccions andaluses el passat diumenge, Muñoz ha assenyalat que no té por "de ningú" i que desconeix "els comptes" que farien possible un senador d'aquesta formació.

stats