Política 05/03/2019

El PP acusa Marc Pons d'haver activat els desnonaments

Marga Prohens retreu al conseller de Territori, Energia i Mobilitat les "inauguracions fantasma" de finals d'aquesta legislatura

M.ll.
1 min
El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

PalmaLa portaveu adjunta del PP, Marga Prohens, ha acusat el Govern d'haver "activat" els desnonaments durant el ple del Parlament d'aquest dimarts. "Han disposat de 4.000 milions d'euros més i no han estat capaços d'aturar els desnonaments. Al contrari, els han activat", ha dit Prohens.

Segons la diputada popular, el Govern no només ha incomplert la promesa de "fer un pla antidesnonaments", sinó que tampoc no ha fet el que calia en matèria d'habitatge protegit. "Varen prometre 500 habitatges de protecció oficial i no n'han acabat cap", ha indicat. A més, Prohens ha fet referència a les "inauguracions fantasma" del Govern, com la d'un solar a Fornells i la d'habitatges protegits a Eivissa. La portaveu del PP també ha parlat de l'anunci d'una "promoció a Cala Rajada que es va acabar fa vuit anys".

Per la seva part, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha afirmat que el Govern ha posat en marxa "549 habitatges públics", als quals s'han destinat 75 milions d'euros. "Vostès varen invertir 0 euros a construir habitatges", ha dit. "Hem augmentat el sòl públic 120.000 metres quadrats, mentre que vostès hi varen invertir 0 euros", ha afegit Pons. El conseller ha fet repàs d'algunes xifres i ha indicat que l'Executiu d'Armengol ha destinat 17,2 milions d'euros a ajudes al lloguer, i 3,3 milions d'euros a ajudes a la rehabilitació.

stats