Política 08/07/2019

El PP proposa José Vicente Marí Bosó com a senador autonòmic

El president popular, Biel Company, ha criticat que el Govern d'Armengol hagi hagut de bloquejar partides pressupostàries

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu de l'eivissenc José Vicente Marí Bosó, la proposta del PP per a ocupar una de les dues places de senador autonòmic.

PalmaEl comitè de direcció del PP ha designat aquest dilluns José Vicente Marí Bosó com a candidat del partit per ocupar el lloc de senador autonòmic, càrrec per al qual serà votat aquest dijous al Parlament.

El líder del PP balear, Biel Company, ha anunciat que Marí Bosó formarà part de la proposta que se sotmetrà a la votació de la Cambra, juntament amb l'exconseller de medi Ambient Vicenç Vidal (MÉS per Mallorca).

Les Balears designen dos representants triats pel Parlament per a la Cambra Alta en consonància amb el repartiment d'escons després de cada elecció autonòmica. En aquest cas, l'esquerra ha pactat el nomenament de Vidal i el PP, segona força parlamentària, ha proposat Marí Bosó.

El futur senador autonòmic del PP va encapçalar la llista del seu partit a l'Ajuntament d'Eivissa en els comicis autonòmics del 26 de maig.

"Hi ha hagut unanimitat", ha manifestat Company, qui ha detallat que dimecres el comitè executiu del partit ratificarà el nomenament de Marí Bosó. El president del PP ha assegurat que el futur senador és un polític de "màxim nivell i experiència" per la seva condició de diputat del Congrés la legislatura passada.

Respecte de l'elecció de Marí Bosó en lloc del darrer senador autonòmic del PP, Toni Fuster, Company ha indicat que en aquell cas es va tractar d'una solució "temporal" per suplir José Ramón Bauzá després de la seva dimissió.

El líder del PP ha assegurat que la condició d'eivissenc del futur senador no ha influït en la designació.

Company: "Armengol comença amb retallades"

El líder del PP, Biel Company, ha criticat aquest dilluns que el Govern de Francina Armengol hagi de bloquejar algunes partides pressupostàries per incomplir l'any passat el límit de despesa establert pel govern central. "Armengol comença amb retallades", ha lamentat.

Segons ha publicat el diari 'Última Hora', la Conselleria d'Hisenda haurà de presentar al Ministeri un pla d'ajust amb bloquejos de partides pressupostàries per compensar l'excés de despesa del darrer exercici.

Company ha indicat que aquesta situació es produeix "després d'haver tingut 4.000 milions més d'ingressos" durant els darrers quatre exercicis, "el pressupost més alt de la història". "Això vol dir que ho han gestionat fatal", ha subratllat el president del PP.

"És molt trist que, després d'haver tingut 4.000 milions més en la legislatura, no s'hagi complit amb la regla de despesa".

stats