El PP ho té clar: el Govern ha d'abaixar impostos

Els conservadors també critiquen que el REB no entrarà en vigor el proper 1 de gener

El Partit Popular vol que el Govern de les Illes Balears abaixi impostos. Aquest dilluns, la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, va assegurar que l'Executiu no aprovaria nous impostos aquesta legislatura, però amb això no n'hi ha prou per al partit conservador.

La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, ha dit aquest dimarts que "no es tracta de no apujar impostos; el Govern té l'obligació moral i política d'abaixar-los". Prohens ha recordat una vegada més que "el Govern té 1.350 milions d'euros més" que l'anterior Executiu del PP i que, tot i això, ha creat noves figures impositives. 

Reforma fiscal

Després de l'estiu, el PP presentarà un projecte de reforma fiscal detallada "al cèntim". "Demostrarem que es poden abaixar els impostots sense fer retallades", ha dit Prohens. Segons ha explicat, la proposta inclourà eliminar l'ecotaxa durant els mesos de temporada baixa i també que s'estudiï la possibilitat d'eliminar-la durant els mesos d'estiu. 

Una altra proposta fiscal dels conservadors és eliminar l'impost de successions per als fills i cònjuges i reduir-lo un 90% entre les persones que tinguin altres parentius o que no en tinguin cap. "Les Illes Balears som la comunitat autònoma on es renuncia a més herències, un 15%, i la mitjana estatal és d'un 10,5%". A més, Prohens ha dit que si el Govern de Francina Armengol no aprova la reforma fiscal del PP, serà una de les primeres mesures que aprovaran si governen després de les eleccions del 2019.

Règim Especial i turismofòbia

Prohens també ha retret al Govern que consideri "molt complicat" pactar amb l'Estat i aprovar el Règim Especial per a les Balears (REB) a fi que pugui entrar en vigor abans del gener de l'any que ve. Per la portaveu del PP, aquest és "el segon robatori" del govern de Pedro Sánchez a l'Arxipèlag després que el descompte del 75% no hagi pogut entrar finalment en vigor aquest mes de juliol.

Un altre dels temes que ha tractat Marga Prohens ha estat la protesta de l'organització juvenil Arran, que ahir va desplegar una pancarta contra la massificació a un bus turístic del castell de Bellver. "On és la vicepresidenta de Turisme i on és Francina Armengol?", s'ha demanat, i ha exigit declaracions contundents contra aquesta acció reivindicativa. El Govern "ha potenciat la turismofòbia perquè no ha fet res per aturar-la", ha conclòs, malgrat que l'equip de govern de Cort ha fet declaracions contra aquesta acció

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF