El Govern no aprovarà nous impostos

La consellera Cladera, en canvi, és partidària d'un tribut a la banca per finançar les pensions

El Govern no té previst crear nous imposts per al pròxim exercici, segons ha reconegut la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, que ha explicat que amb la pujada de l'impost turístic que es va produir ja han acabat en aquesta legislatura els canvis  en matèria impositiva.

En canvi, Cladera s'ha  mostrat  a favor de la proposta del govern de l'Estat d'implantar un nou impost a la banca per incrementar els recursos de la Seguretat Social. "La banca sí que pot  contribuir al fet que  hi hagi més ingressos", amb la qual cosa es poden millorar els recursos públics, ha explicat la consellera.

La ministra de Treball, Magdalena  Valerio , va destacar la setmana passada a Palma la necessitat de cercar noves fórmules per finançar les pensions, principalment nous impostos, iniciativa que la consellera considera positiva.

Sobre l'impost del cèntim sanitari, la consellera ha comentat que les comunitats, amb l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat de 2018, ja no tenen marge per apujar-lo ni per abaixar-lo, i que el compromís de l'Estat és igualar-lo.

Finalment, la consellera Cladera és partidària que el govern central convoqui aquest mateix mes de juliol el Consell de Política Fiscal i Financera ( CPFF ), que reuneix l'executiu central i les comunitats autònomes.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF