Política 05/02/2019

El PP acusa el govern de Sánchez d'utilitzar els pressupostos com a "moneda de canvi" amb els independentistes

Catalina Cladera titlla els populars d'incoherents i de manca de credibilitat

M. Ll.
2 min
La consellera d'Hisenda, Catalina Cladera.

PalmaEl PP ha tornat a lamentar aquest dimarts la manca d'inversió territorialitzada a les Illes Balears per part dels Pressupostos Generals de l'Estat i ha acusat el govern de Pedro Sánchez d'utilitzar els comptes de 2019 com a "moneda de canvi" amb els partits independentistes. "Com explica que la inversió hagi augmentat a Catalunya i que sigui menor a les Balears?", ha demanat el diputat del Partit Popular Antoni Camps al ple del Parlament d'aquest dimarts. "Sánchez utilitza els pressupostos com a moneda de canvi amb els partits que volen rompre Espanya, que no en tenen prou mai", ha dit.

La portaveu adjunta dels populars, Margalida Prohens, ha fet referència al "regal" del govern de Madrid a l'independentisme radical" i ha criticat que les Balears encara no tinguin REB, ni sistema de finançament ni conveni de carreteres.

Per la seva part, la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, ha acusat el PP d'"incoherència i manca de credibilitat". "No el vaig sentir protestar durant els 7 anys que va governar Rajoy", ha respost Cladera a Antoni Camps. La consellera ha considerat que els pressupostos de govern de Madrid són positius per a les Illes, i ha fet referència a "l'augment del salari mínim, de les pensions, del subsidi als aturats més grans de 52 anys i de les beques".

Cladera també ha destacat el descompte del 75% per al transport aeri i marítim. Però Antoni Camps li ha retret que "es posi la medalla" per una mesura que "va aconseguir el PP".

La consellera també ha fet referència a la seva gestió, que ha considerat positiva. Cladera ha destacat els quatre pressupostos que ha aprovat el Govern com un senyal d'estabilitat econòmica i social, i ha afegit que el Govern continua treballant pel REB. "La legislatura no ha acabat", ha sentenciat.

stats