Política 29/06/2018

Medi Ambient obre expedient a la central tèrmica de Maó per emetre contaminants

El responsable del GOB Menorca, Miquel Camps, qualifica els fets d'"inadmissibles" i assegura que l'obertura de l'expedient confirma que la central tèrmica de Maó funciona sense control

Joan Civil
1 min
El Govern Balear podria sancionar a la companyia que gestiona la Central Tèrmica amb 200.000 euros.

MaóEl GOB Menorca ha demanat el màxim compromís a totes les institucions públiques de les Balears per pressionar el govern espanyol per desbloquejar les energies renovables i facilitar l'entrada a la central tèrmica de Maó, a la qual ahir la Comissió Balear de Medi Ambient obrí un expedient per infracció greu i superar les emissions de gasos contaminants. La companyia que gestiona la central pot presentar-hi al·legacions, però s'exposa a una sanció que podria arribar als 200.000 euros.

El responsable de l'Ordenació del Territori del GOB Menorca, Miquel Camps, ha qualificat els fets d'"inadmissibles" i ha assegurat que "l'obertura de l'expedient confirma que la central tèrmica de Maó funciona sense control i no és la primera vegada que en tenim constància". Camps defineix el capítol viscut com a "extremadament greu" i recorda que l'entitat ecologista va avisar l'any 2016 que la central va funcionar durant set mesos sense un mesurador d'emissions de gasos contaminants.

Camps ha reconegut que la problemàtica suscitada per la central tèrmica de Maó s'ha convertit en el principal focus d'emissió de contaminants a l'illa. A més, el responsable de l'Ordenació del Territori del GOB assenyala que l'emissió dels gasos representa un problema per a la salut, tal com ha quedat reflectit en diversos estudis que s'han realitzat. Per tot plegat, Camps insta el Govern balear a "actuar amb celeritat, ja que cal recordar que un altre procés obert va acabar prescrivint i deixant sense efecte la vulneració de la normativa". Des del GOB, Miquel Camps creu que "set mesos emetent gasos contaminants de manera incontrolada no són ni un ni dos dies".

stats