Política 15/01/2020

MÉS no es pronunciarà sobre el processament de Caterina Mas fins que tingui la interlocutòria

La número tres de la formació al Consell de Mallorca i exbatlessa de Petra està imputada per un delicte de prevaricació

K. O.
2 min
Caterina Mas en una imatge d'arxiu

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha afirmat aquest dimecres que la formació no es pronunciarà sobre el processament per un delicte de prevaricació de la número tres al Consell i exbatlessa de Petra, Caterina Mas, fins que hagin analitzat la interlocutòria. Segons ha avançat Diario de Mallorca, la titular del jutjat d'Instrucció número 2 de Manacor processa l'actual consellera ecosobiranista per un "tracte de favor" al seu marit, després d'haver deixat prescriure una sanció de 58.000 euros quan encapçalava l'equip de govern petrer entre el 2011 i el 2015.

La magistrada considera els fets com a delicte de prevaricació i ara les parts tenen vuit dies per presentar la seva acusació i sol·licitar l'obertura de judici oral contra Mas. Com ha informat Diario de Mallorca, la jutgessa va notificar dilluns a les dues parts el processament de la consellera, malgrat que Caterina Mas no ha volgut fer declaracions a l'ARA Balears fins que disposi de tota la informació i pugui parlar amb l'advocat. A més, fonts de MÉS han explicat que Mas ha conegut les novetats sobre el cas a través dels mitjans.

El cas arranca el 2004 amb la denúncia del mateix secretari municipal, Francisco González, per l'ampliació il·legal d'una nau de l'empresa Ferreteria Bonany, participada pel marit de Mas. La promotora de l'obra fou expedientada i sancionada amb 58.000 euros, el 2007, durant el mandat de Joan Font (MÉS). El 2011 va quedar resolt l'expedient sancionador contra la ferreteria. Aleshores, amb Mas com a batlessa, es va autoritzar el pagament fraccionat de la multa. Després de pagar vàries quotes (6.000 euros), l'expedient va quedar paralitzat. Amb el canvi de govern municipal (2015) es va tractar d'efectuar els cobraments però la sanció ja havia prescrit.

El PP exigeix la dimissió de Mas

El Partit Popular ha demanat a través d'un comunicat la dimissió de la consellera de MÉS. "No pot seguir ni un minut més al Consell", ha dit el portaveu del partit, Llorenç Galmés, afegint que si no dimiteix Antoni Noguera "empara la corrupció". El partit també ha dit que l'esquerra ha de "prendre la seva pròpia medicina", afegint que el que recepten per als altres partits primer també ho han d'aplicar als seus membres.

Galmés ha afirmat que tan MÉS com el PSIB "han perdut tota la credibilitat respecte a la seva suposada lluita contra la corrupció" i que amb el cas de la consellera processada "encara són a temps de prendre decisions urgents".

stats