MÉS reclama que les Balears gestionin l'Ingrés Mínim Vital

El partit ecosobiranista lamenta la "inoperància i ineficiència" del govern espanyol perquè aquesta ajuda arribi a les famílies de les Illes

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha lamentat aquest dijous la "inoperància i ineficiència" del ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, per aconseguir que l'Ingrés Mínim Vital arribi a les famílies de les Illes. En aquest sentit, Noguera ha reclamat el traspàs de la gestió a la Conselleria d'Afers Socials i Esports perquè "permetria agilitzar els tràmits de totes aquelles persones que estan en situació o risc de vulnerabilitat". 

El govern espanyol denega el 90% de peticions per cobrar l'Ingrés Mínim Vital a les Balears

El coordinador ecosobiranista sustenta la petició que la Conselleria "ja té molta més experiència que la Seguretat Social, ja que fa anys que gestiona la Renda Social Garantida i les pensions no contributives, i és, a més, tot un referent a escala estatal". 

Segons Noguera, amb la cessió de la gestió "aconseguirem agilitzar els tràmits" i assenyala que ara, quan se sol·licita l'Ingrés Mínim Vital passen mesos fins que s'emet una resolució i no és fins que el govern espanyol la denega que es pot sol·licitar la Renda Social Garantida. 

Per tot això, MÉS demana a l'Estat flexibilitzar els criteris i tenir en compte les situacions de vulnerabilitat econòmica sobrevinguda a l'hora d'accedir a l'Ingrés Mínim Vital. Aquesta petició també ha estat plantejada per la mateixa consellera Santiago, qui, fins i tot fa unes setmanes, va enviar una carta al ministre en aquest mateix sentit, segons explica la formació ecosobiranista.

MÉS reclama un pla de rescat "integral i eficient" per evitar la pèrdua massiva d'empreses i ocupació

EDICIÓ PAPER 09/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF