Política 30/10/2020

MÉS reclama que Aina Calvo comparegui davant del Parlament per explicar els pressupostos de l'Estat

El coordinador ecosobiranista demana a Armengol més valentia davant del govern espanyol

Ara Balears
2 min
La delegada del govern espanyol a les Balears, Aina Calvo

PalmaMÉS per Mallorca ha registrat en el Parlament una petició perquè la delegada del govern espanyol, Aina Calvo, comparegui davant de la Cambra per explicar els pressupostos de l'Estat i la manca d'inversions programades a l'Arxipèlag. Segons el portaveu dels ecosobiranistes, Miquel Ensenyat, "el govern espanyol no pot continuar girant l'esquena. Ha de donar explicacions del seu maltractament i respondre davant del Parlament, el qual representa els ciutadans de les Balears".

D'aquesta manera, el diputat ecosobiranista ha considerat "imprescindible" la compareixença de Calvo tant per explicar-se com perquè "escolti els grups del Parlament, entengui les reivindicacions i faci d'altaveu a Madrid". Ensenyat també ha criticat les declaracions d'Aina Calvo de dijous en què va defensar els comptes del govern de Pedro Sánchez: "Són una presa de pèl i un intent malintencionat de disfressar uns pressupostos que són del tot insuficients", ha dit.

La diputada Joana Aina Campomar també ha signat la petició de compareixença. Campomar ha criticat que s'hagi intentat "maquillar els pressupostos amb les aportacions dels convenis sectorials o dels fons europeus".

A més de demanar la compareixença de la delegada del govern, MÉS traslladarà dilluns al Consell de Govern la proposta de convocar la comissió mixta de l'Estat i el govern –prevista en els articles 125 i 126 de l'Estatut i en l'article 3 del decret llei del REB–.

Noguera demana més valentia a Francina Armengol

Per part seva, el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha demanat més valentia a la presidenta del Govern, Francina Armengol, per "passar de les paraules als fets" i posar fi a l'infrafinançament de les Illes. D'altra banda, també ha assegurat que MÉS mantindrà els seus compromisos com a membres del Govern, encara que ha alertat que "lleialtat no és submissió".

Noguera ha preguntat a la resta de socis del Pacte, els quals també governen a l'Estat, "quant temps més caldrà que passi abans que es decideixin a abandonar la disciplina de partit". Segons el coordinador ecosobiranista, "PSIB i Podem han tingut l'oportunitat de demostrar que eren un projecte útil per als interessos balears, i la resposta és que no han fet res". Noguera ha retret que "la seva incidència és nul·la" i ha indicat que, davant d'això, cal "canalitzar la indignació generalitzada i fer realitat la consecució d'un diputat amb veu pròpia al Congrés, sense cap lligam ni disciplina partidista que només va en detriment de les Balears".

stats