Política 30/01/2020

José Hila demana disculpes durant un debat plenari sobre el cas ORA de Palma

El batle, però, no s'ha referit expressament als funcionaris i regidors del PP que varen ser investigats, com exigien els populars

K. O.
1 min
L'exbatle de Palma i regidor d'Urbanisme, José Hila.

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha demanat disculpes a les persones que s'hagin pogut sentir ofeses per alguna declaració seva. Això ha passat quan el ple de l'Ajuntament de Palma debatia sobre l'arxivament per manca de proves del cas de l'ORA de Palma, que implicava els exregidors del Partit Popular de Palma José María Rodríguez i Álvaro Gijón.

El regidor popular Julio Martínez ha demanat al batle que es disculpàs per haver acusat el PP d'haver "organitzat" una xarxa dins el Consistori per afavorir els seus interessos, i per això s'ha reproduït un missatge d'àudio en què Hila feia aquestes declaracions. Francisco Ducrós, regidor del PSIB, ha replicat que l'equip de govern està "satisfet" pel resultat judicial, però ha comentat que el PP vol aprofitar l'arxiu del cas per a qüestions partidistes.

Ducrós ha criticat que els populars varen demanar la dimissió d'Antoni Verger pel cas Trens i d'Antoni Noguera per haver limitat el lloguer vacacional quan va ser batle de Ciutat. Tots dos casos varen quedar en "no res", com ha recordat el regidor socialista. Per això, Ducrós ha criticat que el PP demani disculpes pel cas de l'ORA quan no ho va fer després que aquests dos casos fossin arxivats.

stats