Joan Groizard (MÉS) podria incorporar-se al govern de Pedro Sánchez

El director general va ser elegit com a membre de l'executiva en el darrer congrés i veus del partit afirmen que el seu fitxatge pel govern espanyol "grinyola"

El director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern i membre de l'executiva de MÉS per Mallorca, Joan  Groizard , és a una passa de formar part del govern espanyol.  Groizard  participa  en un  procés de selecció per incorporar-se a l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia ( IDAE ), que dirigeix l'exlíder d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) Joan Herrera, amb qui comparteix  militància  a IV- Equo .

Groizard  afirma que es tracta d'un "procés obert i encara no hi ha res tancat". A més, assegura que  " personalment hauria de decidir també què fer, perquè suposaria un canvi important". Així i tot, el director general explica a l'ARA Balears que "no hi ha cap conflicte amb el meu partit ni cerc una altra oportunitat per anar-me'n, únicament explor aquesta opció".

Altres membres de l'executiva del partit, en canvi, afirmen que  Groizard  està cercant legítimament  una "oportunitat laboral". Segons aquestes fonts, si l'actual director general fos elegit finalment per incorporar-se a l'administració central, "grinyolaria un poc" i s'hauria de revisar el seu paper dins MÉS. Si no se l'elegís, en canvi, "no passaria res".

Així mateix,  Groizard  explica que el fet que s'hagi fet pública la seva possible incorporació a l'equip de Joan Herrera i al govern de Pedro Sánchez el perjudica, "perquè el procés de selecció ho pot valorar negativament".

En cas d'accedir a  l'IDAE , es convertiria en el quart mallorquí a sumar-se al govern de Pedro Sánchez, després de la socialista Bel Oliver com a secretària d'Estat de Turisme, de la catedràtica de la UIB Carme  Orte  com a responsable de l' Imserso  i de l'exbatlessa de Palma Aina  Calvo  al capdavant de l'Agència Espanyola per a la Cooperació Internacional al Desenvolupament ( AECID ).