Política 09/05/2017

Informes de la fiscalia aposten per agreujar la pena a Urdangarin, segons 'El Mundo'

Demanen que la responsabilitat civil arribi a més de 6 milions d'euros

Ara
2 min
Urdangarin a les portes dels jutjats de Palma aquest diumenge. EFE

BarcelonaLa Fiscalia del Tribunal Suprem té informes interns que analitzen la sentència del cas Nóos i que recomanen que es demani un agreujament de la pena d'Iñaki Urdangarin, segons el diari 'El Mundo'. També suggereixen que es multipliqui per deu la seva responsabilitat. És a dir, fins a 6,2 milions d'euros enfront dels poc més de 500.000 euros als que va ser condemnat.

L'Audiència salva Cristina i envia Urdangarin a la presó Els informes també demanen que es condemni el marit de la infanta Cristina a les penes més altes de malversació de fons públics. Urdangarin va ser condemnat el mes de febrer passat a sis anys i tres mesos de presó per delictes de prevaricació, frau, tràfic d'influències i contra la Hisenda pública. En totes les accions que condueixen a aquests delictes, els informes hi veuen malversació.

Els mateixos documents constaten que la sentència contra el duc de Palma va ser excessivament benèvola i deixen clar que els delictes que va cometre van ser "palmaris". Pel que fa a la responsabilitat civil, consideren que 512.553 euros són una quantitat massa baixa i que hauria de ser augmentada fins a arribar a la totalitat de diners públics que va rebre l'Institut Nóos que presidia Urdangarin.

En llibertat

Un cop emesa la sentència, l'Audiència de Palma va acordar mantenir en llibertat provisional Iñaki Urdangarin amb l'obligació de comparèixer el dia 1 de cada mes davant l'autoritat judicial al seu país de residència, Suïssa. El tribunal també va desestimar la fiança de 200.000 euros que havia demanat el fiscal anticorrupció Pedro Horrach. Segons el tribunal, els dos acusats, especialment Urdangarin, tenen arrelament suficient (familiar, social i laboral) per considerar que no hi ha risc de fuga i, per tant, tampoc presó preventiva.

stats