El Govern posarà en marxa un pla d'ocupació d'emergència per als treballadors temporals

Ciutadans reclama polítiques actives i formació en el Parlament

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha anunciat aquest dimarts al ple del Parlament que el Govern posarà en marxa aquest mes "un pla d'ocupació d'emergència per als treballadors amb contractes temporals que no s'incorporaran al mercat laboral aquest estiu" a causa de la crisi del coronavirus.

Negueruela ha recordat que el creixement interanual de l'atur del 92% es deu a l'aturada econòmica provocada per les mesures sanitàries per controlar la pandèmia i no a la gestió de l'Executiu. També ha destacat que les Balears obriran les portes al turisme a partir del 15 de juny, gràcies al vistiplau del govern espanyol al pla pilot de les Illes. "Hem posat en marxa mesures de reactivació econòmica i per als autònoms i hem mobilitzat recursos", ha comentat Negueruela, qui també ha explicat que el pla d'ocupació d'emergència se centrarà "en la formació", amb l'objectiu d'afavorir l'accés al mercat laboral dels treballadors temporals.

Iago Negueruela: “Si la crisi és en V, la recuperació plena podria ser el 2022”

El conseller ha respost a una pregunta de la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, qui ha retret al Govern la manca de "polítiques actives d'ocupació" i de "plans de formació". "Les xifres són nefastes i les previsions, dramàtiques. No basta només amb demanar els ERTO", ha dit Guasp. "No tornin a arribar tard i apostin per l'ocupació", ha afegit.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF