Política 28/11/2018

El Govern balear presenta a Menorca l'esborrany del pla general de ports 2018-2033

El pla es troba en fase de consultes amb entitats i associacions del sector nàutic i aposta per una visió global de les diferents infraestructures existents

Iván Martín
1 min
El conseller balear de Territori, Marc Pons i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora han detallat el Pla d'acció.

MaóEl Govern balear ha presentat aquest dimecres a Menorca l'esborrany del pla general de ports de les Illes Balears 2018-2023. Es tracta d'un document inicial, que serà presentat a cada illa i que planifica el futur de tots els ports de la Comunitat, independentment de qui els gestioni. Els objectius són l'optimització de les infraestructures ja construïdes, la integració de les zones portuàries amb els nuclis urbans i facilitar l'accés universal a la mar per part de residents i visitants.

El pla es troba en fase de consultes amb entitats i associacions del sector nàutic. Aposta per una visió global de les diferents infraestructures partint d'una diagnosi del sector nàutic, amb la finalitat de detectar les necessitats amb vista als pròxims 15 anys. Les línies principals del document són la reordenació de la làmina d'aigua per ubicar nous amarraments, la creació de camps de boies adjacents a les instal·lacions portuàries, millorar la xarxa de marines en sec i millorar la xarxa de rampes d'avarada per facilitar l'accés universal a la mar.

En el cas de Menorca, l'esborrany inicial inclou dues marines en sec a zones públiques, Cala en Busquets, a Ciutadella i el port de Maó. De la mateixa manera, també recomana actuacions a cinc rampes d'avarada ja existents, el projecte de reordenació del port de Fornells i una petita ampliació de la làmina d'aigua del port d'Addaia.

stats