Política 17/07/2019

Esquerra descarta el 'sí' a Sánchez i optarà entre el 'no' i l'abstenció a l'executiva

Rufián no havia volgut descartar aquesta opció després de la reunió amb el PSOE

Germán Aranda
1 min
La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, durant la seva reunió de dimarts amb Gabriel Rufián.

MadridVotar 'sí' a Sánchez no és una opció per a Esquerra. Després de la reunió d'ahir amb la portaveu del PSOE al Congrés, el portaveu del partit al mateix Congrés, Gabriel Rufián, no va voler descartar aquesta opció. "Ho sabrem divendres", va dir, perquè és el dia en què es reunirà l'executiva del partit per decidir el sentit del vot a la investidura. Fonts d'Esquerra sí que descarten aquesta opció. "El 'sí' no és damunt la taula. Es votarà 'no' o abstenció", asseguren a l'ARA aquestes fonts.

Després del trencament de les negociacions entre Pablo Iglesias i Pedro Sánchez per formar un govern d'investidura, Rufián els va demanar "no aixecar-se de la taula de negociació fins al final" i va defensar que l'opció d'Esquerra era "no bloquejar" la investidura. Però no bloquejar, en cas que Podem voti en contra de la investidura, podria ser votar a favor, i Rufián no va descartar aquesta opció ahir, malgrat que insisteix que el vot d'Esquerra "no està supeditat" al que voti Podem.

Aquest dimecres, el mateix Rufián ha dit que el debat serà "obert" i que es poden parlar totes les opcions, però ha qualificat de "remota" en declaracions al Congrés la possibilitat que el partit es decanti per un 'sí', sense arribar a descartar-ho amb la contundència de les altres fonts. Preguntat per si el 'sí' era la seva aposta personal, no ha volgut respondre i ha assegurat que seria "irresponsable" definir el seu posicionament intern en un afer de partit que es votarà divendres.

stats