Política 16/05/2019

El PSIB-PSOE es compromet a fer 16 nous centres de salut a les Balears i ampliar-ne dos més

Les propostes en matèria de salut també inclouen la incorporació de nous serveis com la salut bucodental, la podologia, la nutrició i la fisioteràpia a domicili

Ara Balears
2 min
Els candidats dels PSIB-PSOE Patricia Gómez i José Hila

PalmaL'actual consellera de Salut, Patricia Gómez, s'ha compromès a "millorar la qualitat dels serveis sanitaris i continuar apostant per l'atenció a la cronicitat i l'estratègia d'Atenció Primària". El primer compromís que ha adquirit Gómez ha estat l'ampliació de la xarxa sanitària amb 16 nous centres de salut a les Balears i l'ampliació de dos més. La inversió prevista per a aquestes actuacions és de 45 milions d'euros.

En segon terme, la candidata socialista ha incidit que "també volem tenir millors serveis", un compromís que es farà millorant l'atenció a la salut bucodental, contractant més professionals "per poder donar cita a Atenció Primària en menys de 48 hores" i ampliant els serveis hospitalaris amb nutrició, podologia i fisioteràpia a domicili.

Gómez també ha volgut destacar "l'eficiència" de l'Atenció Primària per fer èmfasi en la importància d'invertir-hi. "L'Atenció Primària resol el 85% dels problemes de salut de la població, per això és tan important tenir-la en compte i no fer el que va fer el Govern anterior, que va tancar els centres de salut".

Respecte de la inversió hospitalària, Gómez ha anunciat una inversió de 250 milions d'euros per continuar reformant els hospitals de pacients aguts. Això inclou, entre altres coses, la reforma del recinte de l'Hospital Psiquiàtric de Palma, que s'obrirà a la ciutat perquè sigui "un gran parc del qual tothom podrà gaudir i contribuirà a llevar l'estigma".

Pel que fa a l'atenció hospitalària, la socialista ha anunciat nous serveis, com el trasplantament hepàtic a Son Espases o la nova hemodinàmica a Can Misses, "els quals evitaran desplaçaments, perquè la nostra feina és apropar serveis i que siguin els professionals els que es desplacin".

L'atenció a la cronicitat també centrarà una part de les inversions que els socialistes volen dur a terme la pròxima legislatura. Dels 250 milions d'euros d'inversió hospitalària, 150 es destinaran a millorar l'atenció a la cronicitat amb l'objectiu que les persones es puguin recuperar "en un entorn més saludable, com són els centres sociosanitaris".

En darrer terme, Gómez ha assumit el compromís de mantenir el decret de garantia de demora perquè els pacients no hagin d'esperar més de 60 dies per a una consulta especialitzada ni més de 180 dies per a una intervenció quirúrgica.

Per la seva banda, José Hila ha destacat la feina conjunta de les administracions per "cercar solucions". Una prova d'això, ha dit, és "el que presentam avui: noves infraestructures sanitàries de la ciutat enteses d'una manera diferent".

Hila s'ha referit específicament als projectes de l'Hospital Psiquiàtric, que planteja un nou centre de salut, "però també a l'obertura a la ciutat amb uns jardins i un parc infantil", i del nou Son Dureta, "que es convertirà en un hospital amb centre de salut" i, alhora, "una nova entrada de la ciutat al bosc de Bellver".

stats