Política 28/06/2018

Decepció i indignació a Menorca pel retard que suposarà l'entrada en vigor del descompte

MÉS per Menorca proposa aprovar per via d'urgència un decret, mentre que el Partit Popular parla de "robatori als menorquins" i demana a Susana Mora que pressioni la seva formació

Joan Civil
2 min
La societat menorquina s'ha aixecat sorpresa després de l'anunci efectuat ahir pel Ministre de Foment, José Luis Ávalos.

MaóMenorca clama davant la notícia de l'endarreriment en l'aplicació de l'augment del descompte de resident al 75% en els vols a la Península. MÉS per Menorca exigeix que la bonificació s'apliqui de manera immediata i demanen a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, que es reuneixi urgentment amb el Ministeri de Foment davant l'anunci efectuat pel ministre del ram, José Luis Ávalos.

La formació menorquinista considera que el compromís que queda palès en els pressupostos generals de l'Estat és d'aplicació imminent i reclama a l'executiu de Pedro Sánchez que impulsi les modificacions necessàries per complir amb els terminis previstos respecte del descompte de resident del 75%. MÉS per Menorca qualifica l'anunci d'Ávalos d'"inesperat i sorprenent" i insisteix a la presidenta del Govern que, a banda de reunir-se amb el Ministeri de Foment, també ho faci amb el cap de l'executiu espanyol per cercar-hi solucions, entre les quals es podria considerar l'aprovació d'un decret llei per via d'urgència que permetria l'entrada en vigor del descompte aquest mateix estiu.

Per la seva banda, la presidenta del Partit Popular de Menorca, Coia Sugrañes, ha titllat la decisió de Madrid de "robatori del PSOE i Pedro Sánchez als menorquins". Sugrañes insta la presidenta del Consell Insular i secretària general del PSOE Menorca, Susana Mora, a "no acotar el cap davant aquest atropellament" i li demana que reclami conjuntament amb Francina Armengol l'entrada en vigor del descompte com més aviat millor. La presidenta dels populars assegura que la decisió del PSOE suposa "un nou engany a tots" i considera que aquest incompliment s'ha de sumar a la llista d'altres reculades de Pedro Sánchez relatives a la modificació dels pressupostos, la reforma laboral, la convocatòria d'eleccions i millorar el finançament autonòmic.

stats