Política 16/07/2018

El Consell de Menorca aprova el projecte de zonificació del lloguer turístic

El Consell de Menorca és la primera institució de les Illes Balears que comercialitza els habitatges plurifamiliars per a lloguer turístic de manera legal

Iván Martín
1 min
Les portaveus de les tres formacions que configuren l'equip de govern han donat el seu vistiplau a la zonificació.

MaóEl ple del Consell Insular de Menorca ha aprovat definitivament i amb els vots favorables de l'equip de govern (PSOE, MÉS per Menorca i Podem) el projecte de zonificació del lloguer turístic. L'aprovació era la darrera passa que restava després de superar tots els tràmits administratius, inclòs l'informe favorable de la Comissió Balear de Medi Ambient.

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora ha destacat que "es tracta d'una passa endavant que ens ajuda a avançar respecte a l'aprovació de la revisió del PTI, que és l'eina territorial adient per acabar de donar una resposta basada en l'equilibri entre el creixement sostenible, l'impacte ambiental i territorial". El Consell remarca que els dos principals eixos amb els quals s'ha sostingut la zonificació són la prevalença del model territorial actual i la prudència, ja que s'intueix com a eina transitòria fins que la revisió del PTI estableixi els recursos normatius en aquesta matèria.

Mora ha afirmat que "no podem prendre una decisió d'esquena a la realitat dels nuclis tradicionals on hem de continuar garantint els equipaments necessaris per millorar el benestar social, com els centres de salut, les escoles o les biblioteques, i on actualment ja es fan polítiques d'accés a l'habitatge i que d'aquesta manera es veurien distorsionades". Una vegada es publiqui al BOIB, les persones que tinguin una propietat a les zones aptes podran presentar una Declaració Responsable i podran comercialitzar legalment el seu immoble. El Consell de Menorca és la primera institució de les Illes Balears que comercialitza els habitatges plurifamiliars per a lloguer turístic de manera legal.

stats