Política 21/02/2018

El Consell de Menorca impulsa per primera vegada dos programes d'acolliment familiar

Paral·lelament s'ha iniciat una campanya per captar l'interès d'aquelles famílies que compleixen els requisits per poder acollir

Ara Balears
1 min
La consellera insular de Benestar Social i el seu equip han presentat les iniciatives.

MaóEl Consell Insular de Menorca ha presentat aquest dimecres dematí dos programes d'acolliment familiar: el programa familiar especialitzat i el d'acolliment familiar d'urgència. Tal com ha reconegut la consellera insular de Benestar Social, Maria Cabrisas: "L'objectiu d'aquests programes és garantir el dret de tots els infants a viure i créixer en una família, donant la possibilitat del seu retorn a la família d'origen". Per complir el repte cal que l'Administració augmenti el nombre de famílies que actualment col·laboren amb l'acolliment de menors tutelats.

Maria Cabrisas també ha recordat que "els menors són el col·lectiu més castigat per la crisi perquè la pateixen doblement. Per una banda, les problemàtiques familiars que tenen dificultats per cobrir aquestes necessitats i les que provoquen les mancances en el seu procés cap a la vida adulta". Així, el programa d'acolliment familiar especialitzat consisteix en una durada temporal o permanent d'una família d'acollida i s'hi garanteixen les necessitats educatives especials que poden presentar els menors amb particularitats i que s'han vist separats de les famílies d'origen.

D'altra banda, el programa d'acolliment familiar d'urgència consisteix en una durada temporal, màxima de sis mesos, per part de la família d'acollida. Tan sols són receptors els menors de sis anys mentre es decideix la mesura de protecció que els correspon. Per ser família acollidora és necessari que un dels membres tingui disponibilitat immediata per a l'atenció i cura del menor o flexibilitat per compaginar vida laboral i familiar.

stats