Política 06/05/2020

El Consell de Menorca anuncia un pla de reactivació econòmic dotat amb tres milions d'euros

El repte és ajudar el nombre més gran possible de ciutadans

Ivan Martin
1 min
Susana Mora, Maite Salord i Cristina Gómez han detallat les ajudes que inclou el Pla de Reactivació.

MaóEl Consell de Menorca ha presentat aquest dimecres el pla de reactivació econòmica i social per a l'illa, amb un import de tres milions d'euros. L'objectiu és minimitzar els efectes causats per la crisi sanitària i ajudar d'una manera o una altra la majoria de la població. Per aquest motiu, la presidenta de la institució, Susana Mora, ha començat la compareixença telemàtica recordant que el repte és "no deixar ningú enrere" i ha assegurat que el Consell pretén traslladar un clar missatge: "Estam al costat de la societat en aquests difícils moments, i hi continuarem estant els pròxims mesos".

El pla està dividit en tres fases diferenciades: mesures de xoc, d'impuls de reactivació econòmica i un gran pacte d'illa. La idea principal és que la institució agilitzi els tràmits per incentivar les inversions públiques i privades. Però també s'ajudarà directament en tots els àmbits socials. Així, el primer milió d'euros es destinarà a emergència social, en concret a incrementar el programa d'ajuda alimentària i productes de primera necessitat de la Creu Roja i Càritas, a entitats socials, ajudes d'emergència als ajuntaments, reforçar els centres assistencials del Consell i a l'atenció de persones amb discapacitat.

D'altra banda, 750.000 euros es repartiran entre els vuit municipis de Menorca per tal d'ajudar els comerços i els restaurants, mitjançant 700 euros per a aquells establiments que obren durant tot l'any i de 350 euros per als de temporada. Aquesta quantitat serà doblada pels ajuntaments, que elevaran la dotació global a 1,5 milions d'euros. Per últim, els 1.250.000 euros restants s'invertiran en una única convocatòria amb l'objectiu d'injectar liquiditat en el sector primari, industrial o de transformació, empreses del sector turístic i entitats del tercer sector.

stats