Política 23/04/2018

El ple del Consell de Menorca aprova per unanimitat el Pla insular de cooperació

Els vuit ajuntaments de l'illa es repartiran el milió i mig d'euros que la màxima institució destina a la millora i l'execució de 21 projectes

Iván Martín
2 min
Satisfacció a l'equip de govern per ajudar als Ajuntaments de Menorca a través del PIC.

MaóEls ajuntaments de Menorca estan d'enhorabona. Tots els partits polítics amb representació al Consell Insular han votat a favor de la proposta de l'equip de govern per al Pla insular de cooperació del 2018. Aquest full de ruta permet a l'administració col·laborar amb l'execució de diversos projectes presentats el mes de gener pels vuit consistoris. En total, el Consell hi destina 1,5 milions d'euros que, sumats a les xifres dels anteriors dos anys de legislatura, eleven la partida global a 4,5 milions d'euros.

La consellera insular de Cooperació Local, Maite Salord, s'ha mostrat "satisfeta per poder donar suport als ajuntaments de Menorca perquè són els més pròxims als ciutadans i a vegades assumeixen com a pròpies competències que no els corresponen. Creim que el Pla insular de cooperació representa un gran ajut per a ells. A més, dona ocupació a la petita i mitjana empresa".

Cal recordar que entre els projectes més destacats que inclou el Pla hi ha la separata d'obres de la tercera fase del polígon industrial de Maó, amb 335.000 euros, el projecte de plaça urbana a Ciutadella per valor de 274.000 euros i el projecte de remodelació de les voreres del passeig Marítim de la urbanització de Sant Jaume, a Alaior, amb 171.000 euros.

D'altra banda, l'oposició i l'equip de govern s'han posat d'acord per aprovar una proposta plantejada pel PP relacionada amb la neteja i el manteniment de les urbanitzacions i el litoral menorquí. Després d'una esmena, el ple del Consell insta l'equip de govern a continuar treballant per garantir la millora dels arenals de l'illa i coordinar amb els ajuntaments la posada a punt de les urbanitzacions turístiques. En aquest sentit, Maite Salord ha recordat a la portaveu del PP, Pilar Pons Faner, que "el Consell no es pot comprometre a fer coses que no són competència seva, ja que són els consistoris els responsables de la il·luminació, el mobiliari i la jardineria, entre altres coses. En canvi, no tenim cap inconvenient a coordinar accions amb els ajuntaments per millorar l'estat de les urbanitzacions".

stats