Política 07/02/2020

El Consell de Govern aprova el pla director de cooperació balear 2020-2023

Aquest pla és fruit d’un ampli procés participatiu que es va iniciar el mes de setembre de 2019 amb tot el sector

Ara Balears
1 min
Imatge de la reunió dels consellers i la presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaEl Consell de Govern, a instàncies de la Conselleria d’Afers Socials i Esports i amb el consens del Consell de Cooperació, ha aprovat el Pla director de cooperació balear 2020-2023, un document estratègic que marca les polítiques de cooperació que el Govern de les Illes Balears desenvoluparà els propers quatre anys.

Aquest pla, que va tenir el vistiplau del Consell de Cooperació el 27 de gener, és fruit d’un ampli procés participatiu que es va iniciar el mes de setembre de 2019 amb tot el sector. Al llarg d’aquests mesos, Administració i entitats han treballat conjuntament i de manera activa en l’elaboració d’aquest nou document.

Entre els grans reptes que planteja aquest pla, hi ha el de millorar de manera efectiva la coordinació amb el sector i el territori, i enfortir la cooperació bilateral directa i la cooperació tècnica del Govern. A més, el pla preveu crear una estratègia pròpia d’educació per a la transformació social.

Tot el document s’ha vertebrat entorn de l’Agenda 2030 i s’alinea amb els objectius de desenvolupament sostenible.

Pla anual 2020

Paral·lelament, el Consell de Govern també ha aprovat el Pla anual 2020, que concreta i desplega les accions del pla director per a enguany. Concretament, fixa els mecanismes i els criteris bàsics per avaluar l’execució de la política de la cooperació per al desenvolupament que duu a terme l’Administració, mesura l’impacte dels recursos aplicats i controla la despesa.

stats