Política 13/05/2020

Company rebutja la quarantena als turistes estrangers i reclama un passaport sanitari europeu

El líder popular critica que aquesta decisió s'hagi pres "sense diàleg ni consens previ amb les comunitats ni amb els sectors afectats"

Ara Balears
2 min
El president del Partit Popular a les Illes Balears, Biel Company. / ISAAC BUJ

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha criticat aquest dimecres la "decisió unilateral" del govern espanyol de fixar una quarantena de 14 dies per als turistes estrangers que arribin a Espanya i ha reclamat un passaport sanitari europeu amb motiu de la crisi sanitària del covid-19, segons ha informat l'agència Efe.

Company ha lamentat la quarantena, una decisió que s'ha pres, afirma el popular, "sense diàleg ni consens previ amb les comunitats autònomes ni amb els sectors afectats, especialment el turístic". El líder del PP la considera "una altra demostració més de la improvisació i la falta d'un pla de l'executiu espanyol per avançar en el desconfinament".

"Obligar els turistes a estar confinats 14 dies als seus hotels o habitatges de lloguer és una invitació directa a quedar als seus països i la sentència a la temporada turística a les nostres illes", ha assegurat Company.

El PP ha reclamat a Francina Armengol que exigeixi al govern espanyol una rectificació d'aquesta mesura. "Com hem demanat des de fa setmanes, s'ha de treballar en la implementació de mesures de seguretat sanitària als aeroports i ports per controlar el flux de viatgers tant estatals com d'altres països", ha assenyalat.

Company també ha reclamat la realització de tests massius als aeroports d'origen i arribada, el reforç dels controls de seguretat sanitària i la posada en marxa de la denominada 'empremta digital', amb un passaport epidemiològic a escala europea, perquè les persones que han passat la malaltia o donin negatiu puguin tenir llibertat de moviments.

Per altra banda, el líder popular ha criticat la prohibició de rebaixes als comerços decretada pel govern d'Espanya i l'ha qualificada d'"una barbaritat que suposa una dura garrotada econòmica per a molts negocis i, per tant, pot suposar la pèrdua de molts llocs de treball".

Company ha demanat a Sánchez que "rectifiqui, perquè només quan rectifica encerta" i ha exigit a Armengol que planti cara a Madrid i "impedeixi que s'apliqui aquesta mesura".

stats