Política 15/02/2019

Comencen les obres de construcció a l'antic hospital Can Misses

Els treballs compten amb una inversió de quasi 4 milions d'euros

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu de l'hospital de Can Misses.

PalmaEl Consell de Govern, que s'ha duit a terme aquest divendres a Eivissa, ha anunciat l'inici de les obres de construcció de l'edifici J de Can Misses, conegut com l'antic hospital, segons ha explicat l'agència Efe.

La presidenta de l'executiu balear, Francina Armengol, ha apuntat en una roda de premsa que es tracta d'un dels "objectius" de la legislatura, i ha assenyalat que l'atenció sanitària, les persones grans i l'envelliment de la població són "prioritats" del Govern.

Les obres de construcció de l'edifici J de Can Misses compten amb un pressupost de 3.927.731 euros, i han estat qualificades per Armengol com un "projecte molt ambiciós".

La concessionària preveu que els treballs durin dotze mesos. La recepció de l'edifici reformat es produirà el febrer de 2020.

Aquestes obres inclouen la reforma de la planta baixa i el soterrani, on s'ubicaran el nou centre de Salut Can Misses, la residència per a professionals i desplaçats de Formentera, un espai destinat a associacions, el dipòsit de cadàvers i la sala d'autòpsies.

El centre de salut tindrà 25 consultes, i s'habilitaran 30 habitacions dobles per a la Unitat Polivalent de Convalescència. També es multiplicarà per sis l'espai de la zona mortuòria, que tindrà una gran sala d'autòpsies i un dipòsit amb sis cambres. Durant la primera fase de l'obra, es reformaran 6.000 metres quadrats del soterrani i les plantes baixa i primera.

D'altra banda, la zona destinada a residència per a professionals, passarà de nou habitacions a dotze. Segons ha explicat la presidenta del Govern, fins al moment s'han beneficiat 60 professionals del servei d'hostalatge.

Vistiplau a l'Escola d'Hoteleria d'Eivissa

El Consell de Govern ha autoritzat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Treball, el Consorci Escola d'Hoteleria de les Balears i el Consell d'Eivissa per construir i dotar la seu de l'Escola d'Hoteleria a Eivissa.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest divendres que l'executiu balear aportarà 4,5 milions d'euros, el 50% del cost total, procedents de l'impost de turisme sostenible.

La futura Escola d'Hoteleria d'Eivissa estarà ubicada en el recinte de sa Coma i es podria licitar "aquest mes o el que ve", segons ha especificat el president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres.

Les instal·lacions tenen com a objectiu donar resposta al "dinamisme econòmic i a les necessitats de personal qualificat de les empreses pitiüses", segons ha informat l'executiu balear en un comunicat.

El nou centre s'ha configurat com una escola d'alt rendiment gastronòmic i culinari per a la formació, la gestió del coneixement, la inserció laboral i el creixement humà i professional dels futurs estudiants. A més, es podran impartir les especialitats pròpies del pla d'estudis de l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB), com especialista en Serveis de Cuina i Restauració; especialista en Alta Cuina, Direcció i Gestió de Restaurants i Bars, i especialista en Allotjaments i Comercialització Hotelera.

stats