Política 23/01/2018

Ciutadans se suma al PP i demana la dimisió del regidor de Mobilitat de Cort pel cas de l'espionatge de les targetes de l'SMAP

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades ha sancionat amb 30.000 euros l'empresa municipal per haver filtrat dades personals dels regidors de l'oposició

Bernat Gual
1 min
Un dels aparcaments de l'SMAP.

PalmaEl grups municipals de Ciutadans i del Partit Popular exigeixen la dimissió del regidor de Mobilitat de Cort, Joan Ferrer, arran que s'ha fet públic que la Societat d'Aparcaments i Projectes (SMAP) haurà de pagar una multa de 30.000 euros per haver revelat dades personals dels regidors de l'oposició.

El cas es remunta al maig del 2016, quan el regidor de Mobilitat va decidir retirar les targetes d'aparcament gratuït als edils perquè, segons ell, en feien un ús indegut. Aquesta informació es va publicar en un mitjà de comunicació i aleshores els partits de l'oposició varen denunciar una vulneració del seu dret a la intimitat. Ara, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades els ha donat la raó i ha condemnat l'empresa municipal a pagar 30.000 euros de multa.

Ciutadans i el Partit Popular han recordat que es va comprovar que la informació, a banda de ser confidencial, era falsa, fet que va suscitar una rectificació del regidor el dia següent de la publicació. Ambdós partits demanen ara que Ferrer es faci càrrec de la multa i la pagui de la seva pròpia butxaca.

stats