Política 12/06/2020

Ciutadans demana al Consell de Menorca que pagui la subvenció de 2019 a Aspanob

La suspensió d'actes benèfics a causa de la pandèmia ha agreujat la situació de l'entitat

Ivan Martín
1 min
Eugenio Ayuso considera que el Consell hauria de tenir més sensibilitat envers les entitats que presten un servei a malalts i familiars.

MaóEl grup polític de Ciutadans exigirà a l'equip de govern del Consell de Menorca, en el ple de dilluns, el pagament immediat de la subvenció corresponent a l'any 2019 a l'Associació de Pares de Nins amb Càncer de Balears (Aspanob), després que aquesta entitat fes públic recentment el "crític moment" pel qual travessen, a causa de la falta de recursos econòmics com a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus.

El portaveu de Ciutadans, Eugenio Ayuso, explica que l'estat d'alarma ha agreujat les finances d'Aspanob, perquè no disposen d'ingressos per la suspensió dels actes benèfics i es veuen obligats a avançar els doblers a les famílies afectades. "Els actes benèfics representen el 70% dels ingressos de l'entitat, és una denúncia que persisteix en els darrers anys i consideram urgent l'abonament de la subvenció del 2019 l'endemà de l'aprovació per ple de la proposta", assenyala.

Ayuso també insta la màxima institució insular a reforçar el teixit social que formen les entitats que donen servei a malalts i familiars i que han de desplaçar-se a altres territoris per rebre tractament. "Sol·licitam que el Consell augmenti l'ajuda de 2020 i n'avanci un percentatge durant el tercer trimestre de l'any, a més de les dotacions previstes per a les convocatòries de 2021 i posteriors", apunta.

D'altra banda, el portaveu de la formació taronja demanarà sobre les iniciatives estructurals previstes per la institució per recuperar l'activitat econòmica a l'illa. "Els autònoms i les empreses necessiten disposar de més de 800 milions d'euros anuals per fer front als salaris i les quotes de la Seguretat Social. Reclamam al Consell que expliqui les mesures que durà a terme a mitjan i llarg termini", remarca.

stats