Salut i nutrició 05/06/2020

Aspanob Menorca adverteix de la "crítica" situació econòmica a causa de la crisi sanitària

Dues famílies han passat el confinament en pisos per a malalts

Ivan Martin
2 min
Les 24 hores d'Aspanob no es podrà celebrar aquest any i minvarà els ingressos.

MaóLa delegada de l’Associació de Pares de Nins amb Càncer de Balears (Aspanob) a Menorca, Joana Torres, adverteix de la “crítica” situació econòmica causada pel coronavirus. Torres reconeix que es varen plantejar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), però quedà descartat amb l’objectiu de cobrir la demanda dels malalts. “Continuem per ells; el covid-19 no entén de patologies i s’ha convertit en una seriosa amenaça per atendre les famílies en un procés molt dolorós des del punt de vista psicològic i econòmic”, diu.

Torres explica que dues famílies, una de Menorca i una altra de Formentera, van quedar “atrapades” als pisos de l’associació a Palma durant el confinament, una situació que ha provocat dificultats econòmiques. “Les dietes que es donen a les famílies no s’han pogut executar perquè el sector restauració ha estat tancat. Així, vam avançar els doblers, però la cancel·lació de tots els actes benèfics i la paralització de les subvencions ens ha deixat contra les cordes”, assenyala.

Aspanob s’ha dirigit al Consell de Menorca per intentar trobar-hi una solució. Tot i el compromís d’avançar la subvenció de 2020, l’entitat continua sense notícies. En aquest sentit, Joana Torres considera que“si la institució s’ha activat en l’àmbit empresarial, socialment hauria de fer el mateix perquè és una necessitat”. Per acabar, lamenta els efectes de les restriccions del trànsit aeri. “Tenim un cas que ens preocupa especialment, la família necessita una segona opinió i no poden desplaçar-se a una altra comunitat, ja que l’autorització per derivar-te a una altra zona del territori espanyol s’allarga en el temps”, assegura.

Actualment, hi ha quatre casos actius a Menorca: dos a Ciutadella, un a Maó i un altre a Ferreries.

stats