Política 27/11/2018

Armengol treu pit per les sancions a les aerolínies i Company insisteix en la tarifa màxima

L'oposició critica "la inacció" del Govern en l'augment dels preus dels bitllets d'avió

Jaume Ribas
1 min
El president del PP, Biel Company, i la portaveu adjunta, Marga Prohens, durant la sessió d'aquest dimarts.

Palma“Què han fet els governs autonòmic i central per garantir que l'aplicació del descompte del 75% no faria encarir els bitllets i evitar els abusos de les companyies aèries?”. Aquesta és la pregunta que el cap de l'oposició, Biel Company, ha fet a la presidenta, Francina Armengol, aquest dimarts al Parlament. Armengol, que mira de salvar l'última polèmica provocada pels informes de la patronal i els experts que alerten de l'encariment, ha respost que en aquesta legislatura ja s'han imposat sancions per valor de més d'un milió d'euros i ha dit que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) estan treballant en un informe sobre l'aplicació del descompte de resident.

El PP reivindica ara la tarifa màxima

Company, així i tot, s'ha mostrat convençut que “el Ministeri de Foment no li fa ni cas” a Armengol i ha afirmat que “cap dels dos executius ha fet res” per evitar l'augment de preus. Així mateix, Company ha “donat la benvinguda” al Govern, a allò que, afirma, és “una proposta del PP”: establir un preu màxim per als bitllets.

“Aquesta és la línia a la qual nosaltres donarem suport”, ha insistit el líder l'oposició després de demanar al Govern d'Armengol que lluiti “a Madrid i a Europa” per fer possible aquesta nova passa en la connectivitat aèria de les Balears, que seria establir una tarifa màxima. Segons ha assegurat el líder del PP, els conservadors donaran suport al Govern en aquest aspecte i ja han començat a treballar amb els seus representants a Brussel·les.

stats