Política 20/03/2018

Armengol, "moderadament optimista" sobre el REB que negocia amb el govern d'Espanya

La presidenta ha respost a la primera pregunta que li ha formulat el president del PP, Biel Company

Jaume Ribas
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la sessió plenària d'aquest dimarts al Parlament.

PalmaLa presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, s'ha mostrat aquest dimarts "moderadament optimista" sobre les negociacions que manté amb l'executiu central per l'aprovació del Règim Especial de Balears (REB), que ha d'incloure mesures econòmiques per compensar els perjudicis de la insularitat per a ciutadans, empreses i administracions illencs.

El president del PP i diputat per aquest partit, Biel Company, ha exercit per primera vegada com a portaveu i ha plantejat una pregunta a la presidenta durant la sessió de control al Govern d'aquest dimarts al Parlament. Aquesta funció, l'havia exercida fins ara la diputada Marga Prohens, mentre que Company havia optat per mantenir-se en un segon pla, tot i ser el president del partit.

"Vostè em va demanar el mes d'agost que fes totes les gestions necessàries davant el govern d'Espanya, que és del meu partit", ha dit Company a Armengol, que també ha explicat que "ha mantingut reunions" i "manejat informació amb lleialtat institucional absoluta". A més, Company ha demanat al Partit Socialista que, si vol que s'apliqui el descompte del 75% en els viatges a la Península, aprovi els pressupostos generals de l'Estat, que el PP té bloquejats al Congrés dels Diputats. "Telefoni al senyor Sánchez", ha dit Company a Armengol.

La presidenta del Govern ha respost a Company que no faci "xantatge en una qüestió que és d'interès general per a les Illes Balears", i s'ha compromès que el REB entri en vigor el 2019.

Company s'estrena

La pregunta de Biel Company a la presidenta de Francina Armengol ha estat la primera que ha formulat exercint com a cap de l'oposició i portaveu del grup majoritari a la cambra. L'estrena de Company, que fins ara havia delegat la funció de portaveu en Marga Prohens, ha generat una important expectació mediàtica i política al Parlament.

El president del PP, Biel Company, amb Margalida Prohens de fons, que fins ara havia exercit de portaveu.

El grup de MÉS per Mallorca ha "donat la benvinguda" a Company en l'exercici de les seves funcions i li ha dedicat un cartell que és una particular adaptació del clàssic del cinema 'Benvingut, Mister Marshall'.

stats