Política 15/12/2018

Armengol demana a l'independentisme que doni suport als pressupostos de Sánchez

La portaveu del PSOE en el Congrés, Adriana Lastra, considera que la gran amenaça a les pròximes eleccions són el PP, C's i els "xenòfobs" de Vox

Iván Martín
2 min
Armengol demana a l'independentisme que doni suport als pressupostos de Sánchez

Es MercadalLa secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i la portaveu del PSOE en el Congrés dels Diputats i vicesecretària general, Adriana Lastra, han participat aquest dissabte en l’acte organitzat per l’agrupació socialista del Mercadal per felicitar les festes de Nadal i Cap d’Any als seus simpatitzants. L’acte ha tingut lloc al Centre de Convencions del municipi. Armengol ha fet una crida a les formacions independentistes: “Demano a tots els partits que varen donar suport a la moció de censura contra Rajoy que votin a favor dels pressupostos generals de l’Estat”.

La presidenta del Govern balear ha aprofitat la cita per reivindicar les mesures que s’han posat en marxa des de l’executiu autonòmic. En aquest sentit, ha recordat que en matèria educativa s’ha aconseguit recuperar la “pau social” i ha lamentat l’etapa de “crispació” que provocà en la darrera legislatura el Partit Popular. Armengol s’ha felicitat: “Ara tenim més professors que mai a les aules i destinarem 1.000 milions d’euros a aquest sector”.

D’altra banda, la secretària general del PSIB-PSOE també ha destacat els avenços en sanitat: “Hem apostat per incrementar amb metges i infermeres els equipaments sanitaris i s’ha pogut retornar la Targeta Sanitària a tothom després de l’etapa de retallades del PP. En el cas de Menorca, els centres de salut tornen a obrir els horabaixes i el servei de radioteràpia ha permès que molts malalts puguin ser tractats a casa seva, sense la necessitat de desplaçar-se a Palma. Tenc molt clar que som la presidenta de les quatre illes”.

Finalment, Armengol ha citat com a millores d’aquesta legislatura la reconversió de l’antic hospital Verge del Toro de Maó en un centre sociosanitari i l’elaboració d’un Pla de lluita contra la precarietat laboral. Ha acabat el seu discurs recordant que a partir de l’1 de gener els pensionistes tornaran a accedir als medicaments sense cost.

Lastra defineix PP, C’s i Vox com a “fills d’Aznar”

Per la seva banda, la portaveu del PSOE en el Congrés i vicesecretària del partit, Adriana Lastra, ha instat l’expresident espanyol José María Aznar a “ser valent, que faci una passa endavant i es presenti a les eleccions si el que vol fer és dirigir el país”. Lastra ha qualificat l’adversari polític en les pròximes eleccions de “dreta tripartida”, en referència al front que configuraran el Partit Popular, Ciutadans i la ”ultradreta xenòfoba” de Vox, dels quals ha dit Lastra que “tots són els fills polítics d’Aznar” i que han arribat per “fracturar la convivència i enfrontar territoris”. Pel que fa a la situació a Catalunya, la portaveu socialista ha acusat el PP de Rajoy i el govern “de la dreta catalana” de “tapar les retallades amb una guerra de banderes”.

stats