Política 24/01/2019

Armengol diu que Bauzá llança "un míssil al PP" i que la seva dimissió demostra la situació del partit

La presidenta desconeix "on acabarà Bauzá" però recorda que l'actual líder de Vox a l'arxipèlag, Jorge Campos, abans militava al PP

C. Amengual
2 min
WhatsApp Image 2019-01-24 at 09.47.34

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha afirmat aquest dijous en una entrevista al programa 'Los Desayunos' de TVE que l'expresident José Ramón Bauzá ha llançat "un míssil" al Partit Popular amb la seva dimissió, que és una mostra de l'actual situació de la formació i de la dreta espanyola, que s'està "recol·locant", i que el PP està perdent la seva hegemonia. La presidenta desconeix "on acabarà Bauzá", tot i que ha recordat que l'actual líder de Vox a l'arxipèlag, Jorge Campos, abans militava al PP.

Durant l'entrevista, el presentador Xabier Fortes ha volgut comentar diferents temes com els set mesos de govern espanyol de Pedro Sánchez, la inversió dels pressupostos de l'Estat per a 2019, la preocupació per l'actualitat política a Veneçuela i el conflicte dels taxistes, entre d'altres. Pel que fa a la partida d'inversions pressupostada per a les Illes Balears, Armengol ha mantingut el seu discurs de defensa d'un nou Règim Especial per a les Balears (REB) i ha explicat que s'ha traslladat a Madrid la necessitat que les Illes millorin la seva posició respecte d'altres comunitats i que deixin d'estar per sota de la mitjana estatal.

Amb tot, Armengol també ha defensat que aquests són "uns pressupostos bons per a tot Espanya, per poder sortir de les retallades i apostar per una política social". En aquesta línia, ha explicat que està satisfeta amb la labor del govern de Sánchez, que en set mesos ha fet "un canvi importantíssim en la forma i la manera de governar".

Quant a l'autoproclamació del líder opositor veneçolà Juan Guaidó com a president interí de Veneçuela, Armengol s'ha limitat a mostrar la seva preocupació per la situació del país i el seu suport absolut a la posició del govern espanyol, respectuosa amb la de la Unió Europea.

Bauzá: "Surt del PP per no anar a Vox"

Aproximadament una hora abans de l'entrevista a Armengol, el programa també ha contactat en directe amb l'expresident José Ramón Bauzá per demanar-li sobre la seva decisió de deixar el Partit Popular i renunciar a l'acta de senador.

Durant la breu intervenció, Bauzá s'ha ratificat en els arguments que explicava ahir en la carta de renúncia sobre la política lingüística del Partit Popular balear. Així, ha criticat que el PP de Biel Company no ha defensat a Llei de símbols i que ha negat l'adoctrinament a les aules. "No puc ser militant d'un projecte que està fent radicalment el contrari del que vaig fer jo quan estava al govern", ha insistit. Quan ha estat preguntat per la possibilitat d'anar a Vox ha estat contundent: "Surt del PP per no anar a Vox. El respect moltíssim però som un liberal i puc continuar defensant el mateix des de plataformes cíviques", ha conclòs.

stats