Política 25/05/2018

Els ajuntaments de Mallorca han doblat la programació de circuits culturals

El 2017, varen contractar 384 activitats, enfront de les 191 de l'edició de 2016

Ara Balears
1 min
Imatge d'un dels actes culturals.

PalmaEls ajuntaments de Mallorca han programat 384 activitats culturals el darrer any, amb la qual cosa han duplicat la seva programació per mitjà del Circuit d'Arts Escèniques (CAEM) i Cultura en Xarxa i el seu 'Catàleg d'Activitats Culturals del Consell de Mallorca (CACIM)'. Aquest espai web ofereix actualment 272 projectes culturals de 77 companyies, a partir dels quals els ajuntaments han programat prop de 400 activitats el darrer any.

El vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha destacat que aquesta ampliació a 12 mesos, unida al fet que s'ha duplicat el pressupost fins a 700.000 euros, "ha permès que els programadors culturals dels ajuntaments contractin més i amb més tranquil·litat, i que les companyies i professionals treballin més i s'animin a crear més projectes".

El 2017, han contractat 384 activitats, enfront de les 191 de l'edició de 2016, ha detallat.

L'actual Catàleg ofereix un 40% més de propostes culturals que en l'edició del 2016, amb 272 enfront de 193. I per completar el projecte, també s'ha apostat per la divulgació de les activitats culturals que recorren Mallorca amb la creació de l'agenda culturamallorca.cat i les xarxes socials associades.

Per tot això, ajuntaments petits com el de Deià, Santa Eugènia, Mancor de la Vall i Santa Maria han incrementat considerablement la programació d'activitats. També ha facilitat que uns altres hagin creat nous productes culturals com el Cicle de música antiga, a Llucmajor; la IX Mostra de Teatre d'Hivern, a Felanitx, i Rutes culturals 2018, a Andratx.

stats