Política 08/05/2023

28-M a Menorca: rodes de premsa amb l'aigua fins als genolls i promeses de cent habitatges socials

El PSOE aposta pels grans titulars i Més per escenificar al terreny els compromisos

Iván Martín
2 min
Roda de premsa de Més a la platja de Canutells.

MAÓLa maquinària dels diferents partits polítics a Menorca estan deixant grans titulars i millors imatges. El candidat del PSOE a l'ajuntament de Maó, Hèctor Pons, s'ha compromès aquest dilluns a construir un centenar d'habitatges socials durant la pròxima legislatura.

El socialista ha deixat ben clar que l'habitatge és la prioritat del seu programa electoral, ha anunciat la mesura i ha presumit de la feina feta fins ara en aquest àmbit: "Hem entregat 87 pisos de lloguer social en els últims quatre anys, però encara queda molt per fer". I hi ha afegit: "L'ordenació urbanística responsable i sostenible que ha fet l'ajuntament ens ha convertit en un referent a les Balears".

D'altra banda, Pons també ha promès crear un cens de locals buits que es puguin convertir en habitatges. Aquests locals han de reunir les condicions necessàries per convertir-se en habitatges, i s'informarà els seus propietaris que tenen l'opció de reconvertir-los en habitatges.

La imatge de la jornada s'ha produït a Canutells, escenari escollit per Més per Menorca per anunciar que faran tots els esforços per establir que el 85% de l'energia produïda a l'illa sigui renovable. Els candidats al Consell, Bep Juaneda i Noemí Garcia, així com el candidat al Parlament, Josep Castells, han fet una roda de premsa amb l'aigua de la mar a l'altura dels genolls. D'aquesta manera, els sobiranistes adverteixen del que podria succeir si no s'atura el canvi climàtic: "L'augment de la mar podria inundar zones costaneres, ports i platges de Menorca". I, evidentment: "Les rodes de premsa haurien de fer-se com avui".

La implantació d'instal·lacions d'autoconsum a l'illa s'ha disparat i ja hi ha més de 1.400 amb 14,5 MW de potència col·locada. A més, asseguren que la transició energètica comportarà la creació de 350 llocs de feina qualificats.

stats