Part Forana 06/05/2015

Troben el cos del ximpanzé fugat surant en una depuradora

El projecte Gran Simio interposa una denúncia penal contra l'empresa que gestiona el zoo de Sa Coma

M. Bonnín
2 min
La gàbia del safari-zoo de sa Coma d'on escaparen els dos ximpanzés

Sant LlorençEl ximpanzé Adam, que s'escapà dilluns del safari zoo de Sa Coma, ha estat trobat mort avui matí a la depuradora del costat. Un treballador ha vist el seu cos surant en una bassa de triatge d'aigües brutes a les 7:15, mentre feia la revisió rutinària. En principi, tot indica que s'ha mort ofegat, segons ha informat la Guàrdia Civil, malgrat que cal esperar a que se li practiqui l'autòpsia.

Tant el seu cos com el d'Eva, la ximpanzé que també escapà i que fou abatuda a trets dilluns es troben a les instal·lacions del Cofib, a Natura Parc, dins una càmera frigorífica precintada per ordre del jutge, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient.

Denúncia penal

El projecte Gran Simio, de defensa dels drets dels primats, ha interposat una denúncia penal davant els jutjats de Manacor contra l'empresa que gestiona el zoo per presumpte delicte de mort injustificada d'animal amansit i domèstic, referint-se a la femella. També demana a les autoritats competents que totes les despeses derivades de l'operatiu de recerca siguin pagades per l'empresa i no amb fons públics.

Barrot romput

Després de tres dies amb les portes tancades, avui els responsables del zoo han deixat entrar la premsa a les instal·lacions. S'ha pogut comprovar com els dos primats escaparen de la gàbia després de rompre un barrot de ferro. Segons ha explicat Miquel Brunet, subdirector de les instal·lacions, no ha fallat cap dispositiu elèctric, ja que la gàbia no té corrent. Sí que en tenen les reixes que envolten el perímetre de la zona de safari, on els animals no estan engabiats.

Entitats animalistes han criticat el procediment del dispositiu de recerca dels animals i han denunciat el mal estat de les instal·lacions del zoo turístic de Sant Llorenç, que ja havia estat denunciat anteriorment. S'ha convocat una concentració per reclamar el seu tancament diumenge que ve davant les instal·lacions.

El safari zoo tornarà a obrir les portes demà.

stats