Polèmica
Part Forana 04/08/2022

Vox retira un vídeo en què manipulava imatges del simulacre de moros i cristians per incentivar l'odi

L'Ajuntament de Pollença ha assegurat que la imatge de Joan Mas i la Patrona "no es pot tacar"

ARA Balears
1 min
Imatge del simulacre de de moros i cristians

PalmaVox ha hagut de retirar aquest dimecres un vídeo que havia penjat a les xarxes socials "en què incitava a l'odi i al racisme", segons l'Ajuntament de Pollença, i en el qual havia utilitzat imatges del simulacre dels moros i cristians que havia emès IB3.

En el vídeo es podia veure l'arribada de pasteres a la costa i just després sortien les imatges d'aquest dimarts de Joan Mas fent el tradicional crit de "Mare de Déu dels Àngels, assistiu-nos, els moros són aquí".

La retirada ha arribat després que l'Ajuntament s'hagin posat en contacte amb el partit perquè "retirassin el vídeo amb la màxima celeritat possible". Des del mateix Consistori han confirmat que poc després el partit d'extrema dreta l'ha eliminat.

En una publicació a Facebook, l'Ajuntament ha remarcat que "la imatge de Joan Mas, de la Patrona i les nostres festes populars no poden ser tacades per cap discurs polític i molt manco d'aquesta classe".

En el moment en què Vox ha fet la piulada amb les imatges hi ha hagut moltes reaccions a les xarxes i una d'elles ha estat la del president del GOB Mallorca, que ha demanat a les persones afectades que denunciassin la situació.

stats