Laboral
Part Forana 06/03/2023

Manacor acusa l'empresa concessionària del servei de neteja de llançar els treballadors contra l'Ajuntament

Oliver assegura que es prorrogarà la concessió a Lumsa fins que se signi un nou contracte amb la inclusió de l'increment salarial

1 min
Fems sense recollir a causa de la vaga dels treballador de la recollida, durant l'any passat.

PalmaEl batle de Manacor, Miquel Oliver, ha informat aquest dilluns que l'Ajuntament prorrogarà el contracte a Lumsa, l'empresa concessionària del servei de neteja i recollida de residus de la ciutat, per un termini inferior a un any. Tot i que la pròrroga s'estipula per a 12 mesos més, Oliver ha assegurat que "previsiblement a l'estiu ja s'haurà signat un nou contracte". El motiu és, segons el batle, que "l'empresa concessionària, tot i els beneficis que ha tingut aquest darrer exercici, no té previst assumir l'increment salarial a què s'havia compromès, perquè els treballadors puguin fer front a l'augment de l'IPC dels darrers mesos". Oliver acusa Lumsa de "llançar el treballadors en contra de l'Ajuntament per un sobrecost que hauria d'assumir la mateixa empresa".

Els sindicats CCOO i UGT han convocat una vaga indefinida de la recollida de residus i de la neteja viària a pertir d'aquest dimarts, dia 7 de març a les 20 hores. El secretari general de Federació de l'Hàbitat de CCOO, Miguel Pardo, ha explicat que els treballadors han decidit continuar endavant amb la convocatòria de vaga, després que la reunió de dijous passat al TAMIB, a la qual varen assistir representants de CCOO i UGT, de l'Ajuntament de Manacor i de l'empresa FCC Lumsa, conclogués sense acord.

"Acordàrem que no prorrogaríem un més als contractes a les empreses del

stats